EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Foto: Colourbox

Det var næppe akustikken eller bespisningen, der trak ejendomsbranchens innovative kræfter til Proptech Symposium først på ugen. Det gjorde til gengæld en perlerække af indsigtsfulde talere, som igen og igen understregede, hvor langt branchen halter efter den grønne omstilling, men også, at digitaliseringen og mere data skubber udviklingen frem.

Mandagens velbesøgte arrangement fra teknologi- og innovationsnetværket Proptech Denmark er startskuddet for denne uges overflyvning, Briefing.

Blandt de begejstrede deltagere var topchefen hos amerikanske Cretech, Michael Beckerman, der over for EjendomsWatch glædede sig over, at de innovative løsninger til en mere digital branche findes i rigt mål derude. De skal blot integreres.

Tage slæbet

En anden, der ikke mangler den store integration for at kunne begå sig i ejendomsbranchen, er Peter Stenholm med en fortid i Dansk Byggeri og Dansk Industri.

Som ny adm. direktør i branchetalerøret Ejendomdanmark lagde han i sit første interview ikke skjul på, at branchen kommer til at tage sin del af slæbet, når det handler om at sikre den grønne omstilling. Regningen skal ikke blot skubbes andre steder hen, understregede Peter Stenholm over for EjendomsWatch og udtrykte samtidig ambition om flere politiske resultater.

Ny og afsat topchef

M+ Ejendomme, som afdøde Michael Mortensen i sin tid grundlagde, kunne annoncere ny topchef, ligesom partnerkredsen hos Rubik Properties blev udvidet med ledergruppen.

Glade smil, når nye folk rykker ind, stod lidt i kontrast til grimassen, da EjendomsWatch så nærmere på én af dem, der rykkede ud.

Man skal åbenbart ikke vove at spørge til årsagen, når bestyrelsesformanden er den 70-årige ejendomsudvikler Mogens de Linde. I over en uge har han afvist at svare på, hvorfor hans direktør Klaus Bendix Poulsen er skiftet ud, og først på ugen afbrød han telefonforbindelsen efter at have læst, at den nu tidligere direktør var overrasket over at blive sat fra bestillingen.

Om et skuffende 2021-regnskab er medvirkende årsag vil vise sig, når tallene i den familieejede virksomhed fremlægges senest ved udgangen af juni.

Barfoed på snart ti cifre

Netop regnskaber var ugen fyldt af, herunder fra fynske Barfoed Group, der kan se tilbage på en bundlinje, der snart skal skrives med ti cifre, selvom det især er den lidt luftige størrelse, værdireguleringer, der løfterne tallene. Også Refshaleøens Ejendomsselskab og Michael Kaa Andersen kom stærkt gennem 2021. Det gjorde Blue Capital til gengæld ikke, men er alligevel optimist.

På opkøbsfronten var både Koncenton, Fokus Asset Management og Rent Estate på banen, ligesom både Newsec og Domea.dk kunne fejre endnu en stor kundeaftale.

Endelig kunne de kvalitetsbevidste abonnenter på EjendomsWatch i ugens løb læse videre i to artikelserier. Dels om den gamle kending og udlandsdansker John Bengt Møller, der stadig spøger i Danmark, dels om ejendomsadvokaterne Heding Andersens huseren i Drost Fonden.

EjendomsWatch vil fortsætte sin huseren i ejendomsbranchen med relevant, fair og kritisk journalistik. Der er mere fra samme skuffe fra på mandag. God weekend.

Briefing uge 19: Rigtige kunder kan ej købes for penge

Briefing uge 18: Gefion i nye klæder

Briefing uge 17: Ejendomsadministratorfight

Briefing uge 16: Vold, gift og voldgift

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier