EjendomsWatch

Fokus køber gældsforvalter og varsler flere opkøb

Den danske kapitalforvalter Fokus Asset Management køber Heimdal Nordic. Målet er at kunne dække ”alle aspekter inden for ejendomme i Norden,” lyder det. Samtidig varsles flere opkøb allerede i år.

Fokus Asset Management og Heimdal Nordic arbejder i Danmark, Sverige og Finland. Målet er at blive den førende "full-service investment og asset manager i Norden." | Foto: Mik Eskestad

Som led i en nordisk ekspansion køber Fokus Asset Management den danske gældsforvalter Heimdal Nordic, der blev stiftet i 2017. Det oplyser kapitalforvalteren i en pressemeddelelse.

“Akkvisitionen af Heimdal Nordic er et yderligere skridt i realiseringen af vores strategiske mål om at dække hele Norden inden for investment, asset management og gælds asset management,” udtaler Tonny Nielsen adm. direktør og partner i Fokus Asset Management, der tidligere i år har købt op i Sverige.

Heimdal Nordic har særligt fokus på finansiering af ejendomme, og det tæller ifølge meddelelsen finansieringsrådgivning, kapitalfremskaffelse, asset management og håndtering af nødlidende gæld.

”At arbejde med institutionelle investorer betyder, at der skal fokuseres på at skabe stabile, gode afkast, men også at god governance og compliance er en forudsætning for overhovedet at drive forretning. Ved at forene vore kræfter med Fokus Gruppen vil vi styrke vores ståsted og dermed muligheden for at tilbyde vores samarbejdspartnere optimale, risikojusterede afkast i det nordiske ejendomsinvesteringsunivers,” lyder det fra Peter Lilja, stifter og adm. direktør i Heimdal Nordic, hvor også ejendomsforvalteren Cobblestone hidtil har været medejer.

I det nye setup fortsætter Peter Lilja og resten af gældforvalterens ledelse og vil fremadrettet tage del i den videre nordiske ekspansion.

Heimdal Nordic tæller i alt otte medarbejdere, og selskabet oplyser at have 4,3 mia. kr. i aktiver under forvaltning (AUM).

De forenede kræfter har nu 37 mia. kr. i AUM., og den samlede medarbejderstab tæller ca. 75 medarbejdere.

I forbindelse med handlen blev Fokus Asset Management rådgivet af Kromann Reumert og Deloitte. Heimdal Nordic blev rådgivet af Accura, Info Revision og BDO, fremgår det.

Overtager milliardportefølje fra SG Nordic – topchef varsler yderligere danske opkøb i år

Fokus-boss varsler flere opkøb efter svensk entre: ”Næste skridt er Finland”

Fokus-boss ånder lettet op efter Ørsted-salg: ”Har været igennem hele følelsesregisteret”

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier