EjendomsWatch

Horsens-udvikler opfører 183 boliger nord og vest for København – Koncenton køber

70 boliger i Hørsholm og 113 boliger i Høje Taastrup ser snart dagens lys. Alle boligerne bliver opført med bofællesskabstanken som udgangspunkt, og den færdige projektsum lyder på lidt under en halv milliard.

Planklagenævnet afviste sidste år en klage fra en lokal grundejerforening i Hørsholm, som klagede over kommunens vedtagelse af en lokalplan. På billedet er visualisering af Svanen Gruppens 70 nye boliger, som nævnet gav grønt lys til. | Foto: PR / Svanen Gruppen

Projektudvikleren Svanen Gruppen, som har base i Horsens, opfører nye boliger i Høje Taastrup vest for København og Hørsholm i Nordsjælland. Det oplyser den familieejede virksomhed i en pressemeddelelse.

70 boliger etableres i Hørsholm og bliver en del af området PH Park. 113 boliger opføres i Høje Taastrup som et seniorbofællesskab. Den samlede projektsum er på 450 mio. kr.

Ifølge meddelelsen har projektudbyderen og ejendomsinvestoren Koncenton købt begge boligprojekter allerede nu, inden de står nøgleklar.

Fællesskab

”Når vi bygger, har vi altid fokus på at skabe spændende og flotte bygninger med arkitektur, der passer ind i området. Vi går hverken på kompromis med kvalitet eller design, og det hele skal gå op i en højere helhed, når vi skaber nye boliger,” udtaler Michael Brixhuus, adm. direktør i Svanen Gruppen.

Projektet i Høje Taastrup bliver foruden de 113 boliger udstyret med et fællesrum og kommer til at ligge ud til ”den nye bypark og opføres i tegl som en traditionel karrébebyggelse,” fremgår af meddelelsen, der samtidig understreger, at det ny seniorbofællesskab vil give området ”et gevaldigt løft.”

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) ejer Michael Brixhuus sammen med sin bror, Morten Brixhuus lige under 50 pct. af selskabet, og begge har titel af adm. direktør. Sidste halve procent ejes af brødrenes far, Ingemann Brixhuus.

Ethvert behov

Projektet i Hørsholm bliver ligeledes opført med et fælleshus med tilhørende køkken. De 70 boliger bliver fordelt på et etagebyggeri i op til seks etager samt rækkehuse i forskellig størrelse.

”Svanen Gruppen var den første til at investere i området, og vi har derfor været med helt fra den tidlige fase af udviklingen. Ved at være med fra starten sikrer vi, at projektet lever op til alle krav, og at der bliver bygget lige præcist det, vi har visualiseret,” lyder det fra Morten Brixhuus, der også har titel af adm. direktør hos Horsens-udvikleren.

Boligerne etableres på byens tidligere sygehusgrund, som i 2017 blev gjort klar til at huse nye boliger.

Begge projekter forventes at stå klar i begyndelsen af 2024.

Benspænd for nyt boligområde i Hørsholm er fjernet

Høje Taastrup får nyt bofællesskab med 150 boliger

Projektudvikler i vækst trækker koncernresultat op hos Horsens-familie

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier