EjendomsWatch

Briefing uge 17: Ejendomsadministratorfight

Det har store konsekvenser for indtjeningen, når en stor ejendomsbesidder vælger ny administrator, og det er der en del, der gør for tiden. Ugen på EjendomsWatch var præget af Nrep, der på forskellig vis spillede en hovedrolle i flere historier.

Foto: Colourbox

Det er nogle gange en lidt overset historie i en ejendomsbranche med stort fokus på køb og salg. Men administrationen af landets lejemål er ikke desto mindre en kæmpe industri, hvor kampen om de store kunder er hård.

I denne uge skete der en transaktion af de store inden for segmentet ejendomsadministration, da Nrep meddelte, at Newsec fremover skal forvalte selskabets danske portefølje på mere end 1 mio. kvm. En beslutning, der ifølge Nrep-direktøren Henrik Skak Bender baserer sig på kvalitet – og en lille smule på pris.

Det kommer i naturlig forlængelse af, at Newsec allerede samarbejder med Nrep om at administrere ejendomsporteføljen i Dades, som Nrep sidste år overtog forvaltningen af.

På tabersiden står Cobblestone, der må vinke farvel til 65 ejendomme, som man tidligere har administreret for Nrep – og 15 pct. af selskabets indtægter.

Det falder sammen med, at man sidste år mistede halvdelen af Patrizias danske ejendomsportefølje, da den tyske kapitalforvalter valgte at dele administrationen mellem Deas og Cobblestone, der tidligere administrerede hele porteføljen.

Men selvom Newsec trækker sig sejrrigt ud denne gang, så er kampen langt fra slut. Ifølge EjendomsWatchs oplysninger er der flere store porteføljer i udbud i disse dage, og hvis de skifter side, så kan lykken hurtigt vende.

Nrep i fokus

Vi bliver ved Nrep for en stund. Ugen begyndte nemlig med, at EjendomsWatch kunne fortælle, at den pannordiske investor var tæt på at gennemføre et af sine største frasalg nogensinde.

Det handler om en portefølje på ca. 1500 danske boliger i blandt andet Ørestad og Aarhus, som den Singapore-baserede investeringsfond GIC ifølge EjendomsWatchs oplysninger er ved at købe.

Samtidig er også den hollandske kapitalforvalter Orange Capital Partners en del af handlen, skriver mediet Insidebusiness.

”Det er kun formaliteter, der mangler,” siger en kilde med indsigt i transaktionen

Forhåbentlig ender det ikke, som det gjorde for et år siden, da en handel mellem Nrep og Aalborg-udvikleren Jesper Skovsgaard faldt til jorden.

Nu er ejendommen så i stedet solgt til K-Fastigheter. I den forbindelse gør Jesper Skovsgaard det klart over for EjendomsWatch, at det var helt og holdent hans beslutning at hæve handlen, fordi prisen var for lav, selvom Nrep flere gange tilbød at hæve den.

Hvorvidt Nrep har samme opfattelse, melder historien ikke noget om. Selskabet har indtil videre afvist at kommentere sagen.

På vej på pension?

”Det, der typisk står i sådanne aftaler, er, at ingen af parterne må omtale baggrunden.”

Nej, det er ikke Nreps svar på tiltale – selvom det var noget i den retning – det er Christian Melgaard om sin tydeligvis ufrivillige fratrædelse i DSB Ejendomsudvikling tidligere på året.

Ejendomsveteranen var i fokus i denne uge, da han til EjendomsWatch fortale om sit nye job som chef for asset management hos rådgivervirksomheden Absalon & Co. Et job, som han selv forventer bliver endestationen for hans mere end 30 år lange karriere i ejendomsbranchen.

Men som han selvironisk siger: Det sagde han jo også, da han fik jobbet i DSB.

En anden, der måske er på vej på pension, er advokat Torben Heding Andersen, der har tjent flere millioner kroner på at investere i aktier for Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og bestyrelsesformand.

”En rimelig aflønning set i forhold til det opnåede resultat,” lyder det fra fondens nye direktør, Morten Heding Andersen, der er søn af sin forgænger.

Gad vide, om myndighederne også mener det. Fondstilsynet har i hvert fald undret sig så meget over udbetalingen, at de har udbedt sig en redegørelse for aftalen, som alene ved sin udformning synes at være i strid med de advokatetiske regler.

Det sidste ord er ikke sagt i den sag, det tør vi godt love, men det er det til gengæld i denne uges Briefing.

God weekend.

Briefing uge 16: Vold, gift og voldgift

Briefing uge 15: Svanesang fra arkitekter

Briefing uge 14: Selvindsigt fra Silkeborg

Briefing uge 13: Jagten er gået ind

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier