EjendomsWatch

Klummer

Klumme: Boligministerens udspil rammer med kirurgisk præcision

"Stor dygtighed og blændende præcision," præger det boligudspil, som Kaare Dybvad Bek netop har præsenteret. Samtidig med at det sætter fingeren på nogle ømme punkter i samfundet, kommer det de trængte socialdemokratiske partifæller i København til undsætning, skriver politisk rådgiver og sociolog Carsten Mai i denne klumme.

Klumme: Når kommunen sælger grunden til naboen

Kommunale ejendomme sælges oftere uden offentligt udbud, når det er til fordel for kommunen og developer – og "særlige forhold" foreligger og er godkendt af Ankestyrelsen. Dermed kan opnås en højere pris og samtidig sikres en løbende byudvikling, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Klumme: Flere billige boliger – men hvor?

Regeringen er på trapperne med et udspil, der skal sikre flere billige boliger i hovedstaden. I udgangspunktet et initiativ, som det er svært meningsfuldt at være modstander af. Men der bliver nok behov for en meget bred fortolkning af, hvad der hører til hovedstaden.

Klumme: Vi har et godt bud på en fællesventeliste i København

KAB tilbyder en boligventeliste til 40.000 almene boliger i hovedstadsområdet. Det er ikke en fællesventeliste for alle byens boligselskaber, men vi er godt på vej, lyder det fra direktør i denne klumme, som forsøger at svare på kritik tidligere på ugen.

Klumme: Når anklagede undersøger og frikender sig selv

I den kommunale valgkamp er det relevant at sætte fokus på den dobbeltmoral, der hersker, når politiske partier deponerer store dele af deres socialpolitik hos almene boligselskaber, mener almen boligformand i denne klumme.

Klumme: Små lejligheder med store perspektiver

Micro living er på fremmarch i storbyer rundt om i hele verden. Herhjemme kan de små lejligheder være svaret på boligmanglen blandt de unge i storbyen – og dermed et attraktivt segment for investorer, forudsat at planlovgivningen følger med, lyder det fra Colliers-partner i denne klumme.

Klumme: Stigende investoroptimisme på tværs af lande og segmenter

Ny undersøgelse fra Cushman & Wakefield Red viser, at både danske og nordiske investorer i stigende grad er optimistiske om udviklingen på ejendomsmarkedet, lyder det i denne klumme. Det kommer til udtryk ved høj købelyst og tro på stigende porteføljeværdier, stigende lejeniveauer og stabile eller faldende afkastkrav.

Klumme: Vi kan simpelthen ikke se nogen risiko for en ejendomskrise

Det danske samfund er ved at vende tilbage til normale tilstande, men rammebetingelserne på ejendomsmarkedet har på mange måder ændret sig under pandemien, lyder det fra Colliers-director Peter Winther i denne klumme. Han ser fortsat høj efterspørgsel, men næste krise er svær at se, selvom den rykker nærmere.

Klumme: Vi må ikke sætte en prop i København

Vi skal blive ved med at udvikle København og bygge boliger til de mange, der gerne vil bo i hovedstaden uden at gå på kompromis med bæredygtigheden, skriver borgmesterkandidat og projektudvikler i denne klumme.

Klumme: Venteliste til almen bolig – guldgrube eller service?

De almene boligadministratorer har gjort ventelister til rene pengemaskiner. I både Aarhus og på Fyn har man samlet ventelisterne, men hvornår begynder de ansvarlige i kommunerne omkring hovedstaden at stille samme krav, når der skal bygges nyt, spørger tidligere beboerdemokrat i denne klumme.

Klumme: Ejer versus lejer – fordomme, fakta og fremtid

Der er stor forskel på den økonomiske formåen hos lejere rundt i landet, og det bør ejendomsudviklere tage højde for, lyder det fra analysechef i Colliers i denne klumme. Her analyseres forskerdata, og der undersøges forskelle, som påvirker risiko og afkast for investorer og udviklere.

Klumme: Rent nonsens – sådan skaber du ikke et afkast på 18 pct.

Nogle af landets største udbydere af unoterede anparter i bl.a. ejendomme er grebet i anvendelsen af stærkt misvisende mål for afkast. Investorer er reelt blevet lovet tre gange højere afkast, end de med rimelighed ville kunne forvente, lyder det fra investeringsdirektør i denne klumme.

Klumme: Tilbage til kontoret … eller?

Fremtidens arbejdsplads post-corona bør ikke handle om tage ind på kontoret eller ej, men nærmere hvordan man sikrer lederskab, så medarbejderne fortsat udvikler sig og vokser, skriver Anders Holm Jørgensen, der er landechef for Unit4, i denne klumme.

Klumme: Højesteret giver klarhed for udviklere om udgiften til at anlægge kloakker

Man kan ikke pålægge ejendomsudviklere at betale for kloakering, når der udstykkes grunde fra områder, der allerede har kloakforsyning, fastslår Bech-Bruun-advokater i denne klumme. De henviser til en ny kendelse fra Højesteret, som de forudser vil udløse økonomiske krav fra kloakprojekter, der allerede er gennemført med private penge.

1 - 25 af 249
Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier