EjendomsWatch

Home i nye klæder, hotelkonkurs og opkøb af andelsboliger trodsede sommervarmen

DESTILLAT: En ny spiller skærper konkurrencen blandt erhvervsmæglerne, der måske går vanskeligere tider i møde. Imens har PFA to gange i juli overtaget andelsboligforeninger.

Jørgen Bendsen er redaktør på EjendomsWatch. Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Sommeren har sænket sig over Danmark, men trods feriestemning og lavere kandence på kontorerne, har juli alligevel budt på nyheder, som EjendomsWatch samler op i denne måneds udgave af Destillat.

Den tidligere luksusmægler Peter Norvig tiltrak sig en del opmærksom med både nyheden om, at hans firma, Living Homes, havde fået endnu en bøde, som ejerne ikke kendte til, og at han nu vil bejle til professionelle investorer.

Blandt månedens mest læste historier var også nyheden, som EjendomsWatch var først med, omkring konkursen i norskejede First Hotels i Danmark, hvor de hidtidige ejendomsejere er endt med at drive hotellerne videre.

I Aalborg gælder det Michael Kaa Andersen i spidsen for en erfaren investorkreds, mens det i København er Fritz Schur, der overtager, og i Odense norske Asmund Haare, som også var medejer af First Hotels norske moderselskab Maribel.

Home skifter navn

Også Home Erhverv-kæden trak læsere til med nyheden om sit samarbejde med tyske Engels & Völkers, der senere fredag foldes ud i et egentligt interview med EjendomsWatch.

Med afsat i sædvanlig fair og kristisk journalistik så EjendomsWatch i juli også nærmere på entreprenøren og udvikleren Skou Gruppen, som beboere i flere ejendomme mener udfører forbedringer uden synderlig værdi – en påstand, som indehaver Martin Skou selvsagt afviser.

På opkøbsfronten markerede Jeudan sig med at udvide sin portefølje af cityejendomme for et trecifret millionbeløb, mens PFA spenderede samme sum på at overtage to københavnske andelsboligforeninger i to separate handler.

I juli bragte EjendomsWatch også interview med den relativt nye logistikinvestor Blackbrook, som den tidligere W.P. Carey-profil Arvi Louma er medstifter af, mens også landets større entreprenører sammen med stilladsbranchen blev set efter i økonomien i form af brancheanalyser.

Nye direktør i DSB og Home Erhverv

Jobmarkedet er tradionelt stille i juli, men på månedens første dag meddelte DSB, at man havde ansat underdirektør i ATP Ejendomme Lars Gøtke som ny direktør, mens Home Erhverv i Aarhus – der 1. september bliver til Engels & Völkers – hentede ny direktør med fortid hos Colliers og EDC.

Newsec Property Asset Management – det tidligere Datea – fandt ligeledes nye kræfter hos Fokus Asset Management.

En lang række profiler i branchen har fundet tid at deltage i EjendomsWatchs sommerserie, der har rummet både interessante refleksioner omkring coronakrisen, ferieplaner og hvad der venter på skrivebordet, efter ferien.

Således månedens udgave af Destillat. Vi vender tilbage med et nyt tilbageblik ved udgangen af august.

Tidligere udgaver af Destillat kan læses her:

Grøde hos udviklere og ny gang i investeringslysten løftede humøret i juni

NREP, corona-åbning, hoteller, opkøb og almene boliger satte sit præg på maj

Rekordhandel og forsigtig genåbning gav temperaturen i branchen et nøk op i april

Optimisme at spore efter mareridtsagtig marts

Corona-angst, hotelnyheder og gratister i branchen

1-0 til boligministeren, nye hotelkoncepter og skiftedag på chefgangene

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier