Nrep, corona-åbning, hoteller, opkøb og almene boliger satte sit præg på maj

DESTILLAT: Novo som ny stærk ejendomsinvestor gennem Nrep var en af de store og perspektivrige nyheder i maj, der også bød på en del større jobskift og en genrejsning af landets storcentre og restauranter. Hoteller er dog stadig giftigt land.
Jørgen Bendsen er redaktør på EjendomsWatch. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier
Jørgen Bendsen er redaktør på EjendomsWatch. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Af alle tilgængelige pengetanke på disse breddegrader, er selskabet bag Nordens største selskab målt på markedsværdi ikke den værste at teame op med.

Men det var netop, hvad den vækstivrige nordiske kapitalforvalter Nrep gjorde i den forløbne måned, da man både bød velkommen til Novo Holdings som storaktionær og som medinvestor i Nreps nyeste ejendomsfond. Dermed sikres finansiel styrke til at gøre Nrep til en endnu stærkere vækstmaskine, som både Novo Holdings og Nrep-grundlægger Mikkel Bülow-Lehnsby uddybede i interview med EjendomsWatch.

Med disse ord velkommen til det månedlige tilbageblik Destillat, der som navnet antyder koger månedens nyhedsstrøm ned til en enkelt artikel.

I maj aftog corona-mismodet hos investorerne i takt med de stigende forårstemperaturer og en smittesituation under kontrol. Casa fandt investor i Brøndby, Heimstaden købte i Aarhus, Niam i Randers, Vejle og Fredericia, sidstnævnte også hjemsted for ny logistikinvestering hos MG Real Estate, mens Industriens Pension satte penge i boliger i Aarhus og AP Ejendomme på Østerbro i København.

Hoteller i knibe

I detailbranchen talte man længselsfuldt ned til mandag 11. maj, da storcentre igen kunne åbne, og senere på måneden fulgte så bl.a. restauranter efter. Hotellerne mangler dog stadig et comeback, og i København blev fremskredne hotelplaner på Holmen skrinlagt, Brøchner-familien forlod hotel Herman K, mens Scandic med ny økonomisk redningsplan forsøger at drive en rentabel forretning med bare 20 pct. belægning.

Blandt månedens mest læste artikler blev nyheden om, at veteranen Mikael Goldschmidt trækker sig fra den daglige drift og overlader stafetten til Søren Bjørn Hansen – en nyhed, EjendomsWatch var først med og fik uddybet hos hovedpersonerne.

I månedens løb gennemførte EjendomsWatch flere end 20 interviews med nøglepersoner og beslutningstagere i branchen – vel at mærke med udgangspunkt i både fair og kritisk journalistik. Simpel videreformidling af pressemeddelelser er der andre i branchen, der tager sig af.

Alment bolig-boost

Også andre navnenyheder trak interesse:

Hos byggeselskabet Huscompagniet var det farvel til både bestyrelsesformand og direktør, mens leverandøren af ejendomsservice, ISS, fandt ny topchef i Danske Bank få dage efter, at også direktøren for den danske forretning stoppede. Nyt var også trioen Noor Ejendomme og at DSB Ejendomme sagde farvel til Mogens Kornbo efter tre måneder.

I den almene boligsektor var der glæde, da statsminister Mette Frederiksen (S) i sin virtuelle 1. maj-tale annoncerede en vitaminindsprøjtning i form af boligrenoveringer for i alt 30 mia. kr., selvom det hovedsageligt sker med penge fra lejerne selv.

Med regeringens klimaudspil senere på måneden blev det gjort klart, at manøvren også skal gøres grønt og dermed give det største boost i årtier til kvalitetet af en million danskeres hjem.

Regnskaber fra Poul Erik Bech, A. Enggaard, Mogens de Linde og Jeudan havde i månedens løb allesammen usikkerheden om corona til fælles efter generelt fornuftige, men bagudskuende tal.

Rekordhandel og forsigtig genåbning gav temperaturen i branchen et nøk op i april

Optimisme at spore efter mareridtsagtig marts

Corona-angst, hotelnyheder og gratister i branchen

1-0 til boligministeren, nye hotelkoncepter og skiftedag på chefgangene

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også