EjendomsWatch

Investor brugte forsikringskrav som påskud for forbedringer – nu afviser han alt

En strid mellem en beboerforening og ejendomsinvestoren Martin Skou Heidemann går på, om investoren brugte et forsikringskrav som argument for at udskifte flere hundrede år gamle døre med nye branddøre. Martin Skou Heidemann afviser at have gjort det – men lydoptagelse, som EjendomsWatch er i besiddelse af, giver beboerne medhold i anklagen.

Martin Skou Heidemann, ejendomsinvestor og adm. direktør i Skou Gruppen, afviser, at han skulle have brugt et forsikringskrav som argument til at skifte dørene. "Jeg ved godt, der er nogen, der har opfattet det sådan. Det er ikke et forsikringskrav." Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Da ejendomsinvestoren Martin Skou Heidemann 24. marts 2020 skulle forklare beboerne i en ældre, bevaringsværdig ejendom på Tordenskjoldsgade i det indre København, hvorfor han – på beboernes regning – ville udskifte flere hundrede år gamle trædøre med nye branddøre, lød investorens forklaring, at det var et krav fra forsikringen.

Det fortæller Per Jørgensen, der repræsenterer beboerforeningen, som er meget utilfreds med Martin Skou Heidemann, der overtog den ældre bygning i begyndelsen af året.

Over for EjendomsWatch afviser Martin Skou Heidemann, adm. direktør for entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, at han skulle have brugt forsikringskrav som påskud til at skifte dørene.

Du har ikke på noget tidspunkt sagt, at det var et forsikringskrav?

"Nej, det har jeg ikke sagt. Jeg ved godt, der er nogen, der har opfattet det sådan. Det er ikke et forsikringskrav. Det er det ikke. Men jeg vil sige, at forsikringen synes, det var en god idé, men det er ikke et krav," siger Martin Skou Heidemann til EjendomsWatch

Det er simpelthen et krav fra forsikringen, at de gamle døre skal skiftet til branddøre

Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen og Ejendomsinvestor, på en lydoptagelse på et beboermøde 24. marts 2020.

Hans forklaring er dog i direkte modstrid med en lydoptagelse fra beboermødet 24. marts, som EjendomsWatch er i besiddelse af. Her siger Martin Skou Heidemann:

"Det er simpelthen et krav fra forsikringen, at de gamle døre skal skiftes til branddøre," siger Martin Skou Heidemann på lydoptagelsen.

Udskiftningen af dørene løber op i 350.000 kr., svarende til en gennemsnitlig regning på 43.750 kr. til hver af ejendommens otte husstande.

Martin Skous virksomhed Skou Gruppen står for en stor del af renoveringen på ejendommen.

Han holder sig ikke for god til bare at stikke os en løgn

Per Jørgensen, beboer på Tordenskjoldsgade

Beboere: Han bandt os en historie på ærmet

Per Jørgensen er selv underviser på Forsikringsakademiet og undrede sig over kravet, da han aldrig havde hørt om noget lignende før. Han mener, det er meget problematisk.

"Han holder sig ikke for god til bare at stikke os en løgn," siger Per Jørgensen.

EJW Døre før og efter renovering Skou Gruppen.jpg
Til venstre ses Per Jørgensens dør til bagtrappen før Martin Skou Heidemanns forbedringer. Til højre ses den nye dør, som er en glat plastikdør. Ifølge beboerne brugte Skou et krav fra forsikringens som påskud til at skifte dørene. Det afviser Skou selv. En lydoptagelse, EjendomsWatch er i besiddelse af, giver beboerne medhold.

EjendomsWatch har forelagt forMartin Skou Heidemann, at beboerne mener, han lyver. Direkte adspurgt til, hvordan han forholder sig til det, svarer han:

"Jeg synes, vi gennemfører nogle meget fornuftige forbedringer på ejendommen: Energirenovering og brandsikring, som var tiltrængt på ejendommen," lyder det fra Martin Skou Heidemann.

Fejde

De udskiftede døre er bare én af en række uoverensstemmelser mellem Martin Skou Heidemann og beboerforeningen i ejendommen på Tordenskjoldsgade. Mandag kunne EjendomsWatch beskrive, hvordan en hård fejde mellem Skou og beboerne i disse dage udspiller sig.

Den går på, at beboerne beskylder Skou for at lave værdiløse forbedringer for millioner ved bl.a. at udskifte døre, vinduer, isolere diverse steder og opsætte et videodørtelefonanlæg.

"Jeg har svært ved at se, at det er forbedringer, når man skifter flere hundrede år gamle døre med nye, glatte plastikdøre. Det er ikke forbedringer. Det er lappeløsninger," lød det fra Per Jørgensen.

Beboerforeningen tror, at Martin Skou Heidemann bevidst har sat den årlige forberingsforhøjelse pr. kvm på 95 kr., hvilket er 5 kr. under grænsen for varsling af iværksættelse, som betyder, at Huslejenævnet kan vurdere, om der er tale om nødvendige forbedringer.

Derfor mistænker foreningen Martin Skou Heidemann for at fylde forbedringer på og regne baglæns for at nå til 95 kr. På den måde mener foreningen, at udlejeren omgår lejeloven.

Det benægter Martin Skou dog. Han afviser, at der er tale om ikke reelle forbedringer.

"Det er fuldstændig efter bogen, for det er et svært område, og jeg skal også have respekt for de folk, der bor derinde. Vi prøver at gøre os umage. Hvis beboerne tager det som en krigserklæring, så er det totalt fejlagtigt," lyder det fra Martin Skou Heidemann.

Han tilføjer:

"Det er en nedslidt ejendom. Jeg er byggemand, og jeg elsker at sætte ejendomme i stand. Det er livsbekræftende. Det er det, jeg er i gang med (på Tordenskjoldsgade, red.), og jeg starter der, hvor det er mest fornuftigt."

Som EjendomsWatch kunne fortælle mandag, så har beboerforeningen klaget til Huslejenævnet, som endnu ikke har taget stilling til sagen.

Entreprenør og investor beskyldes for værdiløse forbedringer til millionbeløb

Skou Gruppen mere end halverer overskud og skærer en kvart milliard af toplinjen

Stik mod børskollegaer: Aarsleff og MT Højgaard ser uændret 2020

Dansk Byggeri: Byggeriet investerer for lidt i it

Skou Gruppen etablerer entrepriseselskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier