EjendomsWatch

Direktør uden ret til mæglertitel sadler om: "Jeg kan ikke løbe fra fortiden"

Luksusmægleren Living Homes blev reddet fra konkurs i slutningen af juni. Efter overlevelsen er det slut med at sælge til private. I stedet skal mægleren parre professionelle investorer med jordejere, siger adm. direktør Peter Norvig til EjendomsWatch. Ejer af Living Homes erkender, at Norvigs generalieblad har været et problem.

Peter Norvig, der ikke længere må kalde sig ejendomsmægler, erkender, at hans renommé har været en udfordring, når han har forsøgt at sælge projektboliger til private. | Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

En simpel Google-søgning på Living Homes' frontfigur Peter Norvig afslører den modvind, luksusmægleren har været igennem de seneste år.

Der dukker hurtigt artikler op om, at den tidligere Nybolig-mægler har fået frakendt ejendomsmæglertitlen og efterfølgende har opereret som "piratmægler" og dermed misbrugt titlen samt fået adskillige rap over nallerne fra ejendomsmæglernes klageinstans, Disciplinærnævnet.

Senest kom det frem, at Living Homes for 10. gang på fem år havde fået en bøde af nævnet. Denne gang en rekordhøj én af slagsen på 550.000 kr., som EjendomsWatch kunne fortælle tirsdag.

Living Homes blev i slutningen af juni reddet på målstregen fra en konkurs, da ejendomsinvestoren Jan Behrens, der ejer Living Homes, skød nye penge ind i selskabet.

Ifølge Jan Behrens er der tale om tre mio. kr., som de har været flere om at rejse. Han ønsker ikke at oplyse, hvem de resterende investorer er.

Fra EjendomsWatchs indledende kontakt med Jan Behrens går der ikke mange minutter, før ejeren beskriver elefanten i rummet.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været svært, fordi Peter Norvig har været meget i vælten med problemer," siger Jan Behrens, som pointerer, at det særligt har været i Living Homes' salg til private, at Norvigs renommé har spillet køberne et puds.

Norvig selv erkender, at han har fået alvorlige ridser i lakken.

"Jeg kan ikke løbe fra fortiden, og det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Men jeg kan skabe mig en skøn fremtid," lyder det fra 59-årige Peter Norvig, der udover tiden som mægler også har været bestyrelsesformand i selskabet bag fodboldklubben F.C. København, Parken Sport & Entertainment.

Flere kapitalfonde, færre private

Virksomhedens forretning har været lagt an på projektsalg. Et marked, som har været ramt af afmatning det seneste år, som EjendomsWatch tidligere har beskrevet.

Det er selvfølgelig irriterende, men sådan er det. Hvis jeg har noget at sige til Peter, så siger jeg det til ham direkte.

Jan Behrens, ejer af Living Homes

Fremtidens forretning bliver anderledes. Efter selskabet blev reddet, er der gennemført en reorganisering, som betyder, at det i udgangspunktet er slut med at sælge projektsalg.

Derudover skæres der i antallet af medarbejdere, som går fra otte til tre. Peter Norvig og hans hustru, Hanne Nørrisgaard, der er ejendomsmægler, samt yderligere én medarbejder udgør medarbejderstaben.

"Det Living Homes, omverdenen har kendt, fortsætter ikke," siger Peter Norvig, som pointerer, at Living Homes har solgt omkring 14.000 projektsalg.

Forretningen i fremtiden skal baseres på relationer.

"De seneste to år har jeg brugt på at opbygge et netværk og kende dem, man skal kende," lyder det fra Peter Norvig, som fortæller, at opgaven hovedsageligt består i at parre sultne investorer og udenlandske kapitalfonde med jordejere.

"Før var mit fokus på at sælge projektboliger. Jeg havde ikke fokus på, at Gårdmand Bjørn har et jordstykke, han vil sælge, og onkel Bent har nogle penge, han gerne vil bruge. Det har været for omfattende at lave begge ting samtidig."

Du må ikke kalde dig mægler mere og har en historik med Disciplinærnævnet. Er det en udfordring, når du skal opbygge et netværk?

"Nej," konstaterer Peter Norvig tørt, inden han tilføjer:

"Mange af dem, jeg taler med i dag, er jo professionelle, og jeg har kendt dem i mange år. Jeg har ikke opfattet det som et problem," forklarer direktøren i Living Homes.

Holder overvejelser internt

Ejer Jan Behrens forklarer, at Peter Norvig kommer til at tegne forretningen, men da Living Homes ikke længere vil sælge til private, er der ikke samme behov for offentlig profilering, mener ejeren.

"Det er en helt anden verden, når man henvender sig til private. Det er noget andet, når man sælger projekter. Det er meget salg baseret på relationer. Du har ikke på samme måde brug for et smilende billede, som når du skal sælge en projektlejlighed i Brøndby," siger Jan Behrens.

Ejeren medgiver, at Peter Norvigs historik har skabt støj.

"Det er selvfølgelig irriterende, men sådan er det. Hvis jeg har noget at sige til Peter, så siger jeg det til ham direkte. Mine overvejelser deler jeg med Peter," siger Jan Behrens.

Tirsdag kunne EjendomsWatch fortælle, at Peter Norvig – mens Jan Behrens var ved at rejse penge til at afværge en konkurs – ikke fortalte ejeren om bøden på 550.000 kr.

Efter EjendomsWatchs henvendelse til parterne er Jan Behrens blevet informeret om bøden, der kom i forbindelse med en afgørelse fra Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere, som Peter Norvig har anket.

Luksusmægler får rekordhøj bøde efter 10. forseelse på fem år: Ejer blev ikke informeret 

Højtprofileret luksusmægler genopstår 

Stagnerende projektsalg sender luksusmægler konkurs

Pensionskasse dropper samarbejde med bøderamt mægler 

Luksusmægler solgt – kulørt finansmand sætter sig i spidsen

Efter Mipim: "Vi skal tilmelde os tidligere og forberede os mere" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier