EjendomsWatch

Rekordhandel og forsigtig genåbning gav temperaturen i branchen et nøk op i april

DESTILLAT: Landets storcentre venter utålmodigt på at få lov at blive næste led i genåbningen af det coronaramte Danmark. Selvom en tilbagevenden til en ny normalitet går langsomt, så bød april trods alt på lidt mere positive vinde over ejendomsbranchen end måneden før, blandt andet i kraft af flere store handler.

Jørgen Bendsen er redaktør for EjendomsWatch. Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

En prop af ejendomstransaktioner ser ud til at hobe sig op i takt med, at investorerne har trykket på pauseknappen under coronakrisen. Men køberne skal nok vende tilbage, for fast ejendom er ikke blevet mindre attraktivt at have liggende i porteføljen. Det skal måske blot prissættes lidt anderledes.

Med disse ord velkommen til Destillat, som er EjendomsWatchs månedlige opsummering af de vigtigste begivenheder i ejendomsbranchen.

Vel dominerer corona-usikkerheden fortsat, og det er blevet til foreløbig over 200 artikler om konsekvenserne for bl.a. lejere, udlejere, investorer og rådgivere.

Men der sker også andet – og faktisk var måneden kun en dag gammel, da EjendomsWatch breakede nyheden om, at Danske Banks historiske hovedsæde er solgt i en handel til over 2 mia. kr. og hvor Thylander Gruppen får en central rolle i at udvikle og forædle de gamle bygninger på Holmens Kanal i København.

Den tyske pensionskasse, der investerede hovedparten, var ikke alene om at afslutte en transaktion midt under coronakrisens hærgen. Også hollandske Orange købte p-hus i København, amerikanske Hines boliger på Østerbro, mens Niam købte op i Vejle, og NREP købte af både Calum og investerede med AG Gruppen.

Opløftende nyheder kom også fra FB Gruppen og AKF, der begge klør med nye projekter og ikke lader krisen lægge låg på aktiviteten.

Konkurs og regnskabsfejl

Blandt månedens mest læste historier var dog konkursen hos den tidligere fremtrædende Matas-profil Kurt Kejser Nielsens selskaber.

Sådan en historie bekommer af indlysende grunde ikke hovedpersonen vel, men er alligevel relevant at bringe, da det er i offentlighedens interesse at vide, hvad der sker med i alt 18 boligudlejningsejendomme forskellige steder i landet for slet ikke at nævne de kreditorer, der måske må se deres tilgodehavende forsvinde helt eller delvist.

I månedens løb har EjendomsWatch også sat nærmere lys på Silkeborg-udvikleren Birch Ejendomme, hvor en hidtil lidt for optimistisk regnskabspraksis er taget af bordet af selskabets nye ejerkreds, hvilket skærer millioner af overskud og egenkapital.

Begge historier er eksempler på, hvad vi på EjendomsWatch vurderer er vigtig viden, skrevet med grundighed og troværdighed – og uden at være afhængig eller være en del af branchen selv. Så kommer videreformidling af fyndigt formulerede pressemeddelelser i anden række.

Regnskaber med usikkerhed

April måned er også regnskabssæson, selvom mange selskaber har fået forlænget afleveringsfristen. Ejendomsforvalteren Deas var blandt de regnskabsaktuelle og viser, at man efter en styrkelse inden for asset management leverer en langt stærkere indtjening. Også By & Havn er tilfreds med 2019, men er i lighed med Deas og de fleste andre virksomheder mere usikker på, hvad der venter, når 2020 skal gøres op.

Det var hovedlinjerne om april. På redaktionens vegne vil jeg benytte lejligheden til at sige tak for branchens store opbakning til at medvirke i serien "Corona og os", der har givet både interessante og morsomme indblik i, hvordan virksomheder og organisationer har indrettet den helt praktiske hverdag under krisen.

Links til tidligere udgaver af Destillat:

Optimisme at spore efter mareridtsagtig marts

Corona-angst, hotelnyheder og gratister i branchen

1-0 til boligministeren, nye hotelkoncepter og skiftedag på chefgangene

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier