EjendomsWatch

Grøde hos udviklere og ny gang i investeringslysten løftede humøret i juni

DESTILLAT: Mon coronakrisen kun er et forbigående chok, sådan som Colliers-topchef Peter Winther mener? Mange brancher har utvivlsomt en anden mening, men blandt investorer ser der ud til at være noget om snakken. Optimismen og fremtidstroen er vendt hurtigere tilbage, end mange regnede med.

Jørgen Bendsen er redaktør på EjendomsWatch. Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Velkommen til juni måneds udgave af Destillat – EjendomsWatchs månedlige tilbageblik.

Ejendomsbranchen rummer nogle af de største og mest bevaringsværdige værdier i Danmark. Hver med deres egen historie. Branchen har betydning for de flestes hverdag, selvom et lands bygningsmæssige infrastruktur og tilstand måske ikke registreres i forbifarten.

På EjendomsWatch vil vi gerne gøre vores læsere klogere, være relevante – og nogle gange også irriterende – blot, vi ikke er ligegyldige.

Siden første artikel blev publiceret for over fire år siden har den grundlæggende tilgang været at tage branchen seriøst gennem fair og kritisk journalistisk. Branchen fortjener ganske enkelt andet og mere end den bevidstløse 1:1-videreformidling af pressemeddelelser, som stadig finder sted i stor stil. Uden at det bliver varedeklareret. Godt arbejde derude, PR-bureauer!

Relevans

Af vores løbende tal for abonnenter og nyhedsbrevsmodtagere kan vi se, at vi skriver artikler med relevans og stor læserinteresse.

I juni måneden galdt det eksempelvis historien om at brødrene bag Baunsøe Ejendomme går hver til sit efter 36 år. Også historien om hotelfamilien Brøchner, som i lighed andre hotelejere må styrke likviditeten, var godt læst.

Månedens mest læste artikel var dog et interview med den nye ejer af det tidligere KAB-hovedsæde Grundtvighus – den sky velhaver Johan Gedda, som normalt ikke taler med medier.

På opkøbsfronten sluttede måneden af med indtil flere betydelige investeringer, da de to amerikanske investorer Invesco og Lineage, begge trodsede corona-usikkerhed og lod millionerne rulle i håbet om at gøre en god investering.

Også PFA, svenske K-Fastigheter og tyske Überseeinsel turde kaste sig ud i investeringer i Slagelse, i Hvidovre og på Rømø, mens FB Gruppen sammen med DSB Ejendomsudvikling vil udvikle mere i Valby.

Krisen ovre?

I en klumme stillede Colliers-topchef Peter Winther spørgsmålet om coronakrisen i ejendomsbranchen allerede er afblæst.

I månedens løb bragte vi også interview med udviklerne Olav de Linde, Elf Development og Jens Schaumann, som andre i branchen enten efterabede eller blev inspireret af. Også den tidligere Elf-udvikler Anette Krarup fik sit første projekt i land, hvilket hun ikke lagde skjul på sin stolthed over.

Elf Development vakte få dage efter årsregnskabet opsigt med nyheden om, at grundlægger Ludvig Find trækker sig for at hellige sig international ekspansion, mens Jan Kristensen bliver direktør for Danmark.

Navneskift

Ligeledes på navnefronten stoppede Newsec-direktør Lars Brondt i månedens løb, og gjorde klart, at han ikke har vendt branchen ryggen, mens Københavns Ejendomme sagde farvel til sin direktør, Mikala Kreiser efter godt to år.

EjendomsWatch udråbte i en brancheanalyse i maj ejendomsforvalteren Fokus Asset Management til den mest vækstivrige i branchen, men i juni kom Cobblestone ind fra højre med et frisk årsregnskab, der viste samme imponerende vækstprocenter og med et slag gjorde selskabet til den tredjestørste administrator.

En administrator med en dårlig dag på kontoret var Deas, hvor tabet af store dele af Danske Shoppingcentre var en bitter pille at sluge, selvom topchef Henrik Dahl Jeppesen forsøgte med en positiv tilgang.

Juni bød også på en debut for en række podcast, som ejendomsbranchens innovations- og teknologinetværk Proptech Denmark står bag. Hver torsdag omtaler EjendomsWatch indholdet af de nyeste episoder.

Dette var månedens udgave af Destillat. Vi vender tilbage med et nyt tilbageblik ved udgangen af juli. God sommer.

Tidligere udgaver af Destillat kan læses her:

NREP, corona-åbning, hoteller, opkøb og almene boliger satte sit præg på maj

Rekordhandel og forsigtig genåbning gav temperaturen i branchen et nøk op i april

Optimisme at spore efter mareridtsagtig marts

Corona-angst, hotelnyheder og gratister i branchen

1-0 til boligministeren, nye hotelkoncepter og skiftedag på chefgangene

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier