EjendomsWatch

Nrep skifter forvalter af dansk portefølje på over 1 mio. kvm

Forvaltningsansvaret for 1.085.000 kvm fordelt på mere end 100 ejendomme skifter fra oktober hænder, når Nreps nuværende kontrakt med Cobblestone udløber. Målet er ”at forandre ejendomsbranchen og skabe bedre og mere bæredygtige byer,” fortæller direktør og partner.

Nreps danske aktiver er primært placeret i Storkøbenhavn, Aarhus og Odense. | Foto: PR / Nrep

Fra 1. oktober overtager Newsec Property Asset Management forvaltningen af Nreps danske portefølje på mere end 1 mio. kvm. Dermed vinker den nordiske ejendomsinvestor og -udvikler farvel til Cobblestone som samarbejdspartner, der hidtil har administreret 65 ejendomme i porteføljen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra de to aktører, der i forvejen har etableret lignende samarbejdsaftaler i Norge og Finland.

Den indgåede aftale indebærer full service-ejendomsforvaltning af omkring 100 ejendomme inden for segmenter som bolig, kontor, detail og shoppingcentre.

”Det er vigtigt for Nrep, at vi har en samarbejdspartner inden for administration, drift og bæredygtighed, der kan være med til at udfolde vores ambitioner om at forandre ejendomsbranchen og skabe bedre og mere bæredygtige byer,” siger Henrik Skak Bender, driftsdirektør og partner hos Nrep, i meddelelsen og tilføjer:

”Her ser vi Newsec som den rette partner til opgaven. De har vist os, hvordan de vil kunne bidrage til en positiv udvikling af porteføljen. Det gælder både i forhold til kvalitet i serviceleverancer, digitale løsninger, lejeroplevelser samt med energioptimering af ejendomme og grøn ejendomsdrift.”

De i alt 1.085.000 kvm er fortrinsvis placeret i Storkøbenhavn, Aarhus og Odense. Der er tale om 70 eksisterende ejendomme på 625.000 kvm samt 36 ejendomme under udvikling på 460.000 kvm.

Stor og kompleks portefølje

Ifølge Newsec-topchef Kim Andersen er man ”glade og taknemmelige for, at Nrep har bedt os løfte denne store opgave.”

”Det handler ikke alene om at få lov til at arbejde med en af de største og mest komplekse porteføljer i Norden, men også om at bidrage til udviklingen af en bæredygtig forvaltning af ejendomme,” lyder det fra Kim Andersen.

”I den sammenhæng er Nrep en fantastisk samarbejdspartner med en klar vision for deres portefølje, som vi glæder os til at være med til at realisere gennem konkrete løsninger til nedbringelse af CO2 fra ejendommene.”

Hos Newsec betegner man sig selv som den største nordeuropæiske ejendomsforvalter med samlet set 47 mio. kvm under sine vinger.

Det er ikke første gang, at duoen slår pjalterne sammen; Nrep og Newsec samarbejder således omkring administrationen af den Dades-portefølje på 25 mia. kr., som førstnævnte sidste år overtog forvaltningen af.

Henrik Skak Bender understreger, at ”vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Cobblestone og andre leverandører gennem en årrække.”

”I den periode er vores forretning blevet større, mere kompleks og mere international, og vores forventning er, at det vil fortsætte. Det indebærer nye behov, og derfor har vi afsøgt mulighederne i markedet for bedst muligt at understøtte den næste fase i vores udvikling,” slutter Nrep-partneren.

Newsec overtager administration og drift af Abrdn-portefølje

Ny Cobblestone-topchef vil hæve barren og vælte vægge i ejendomsbranchen

Dades overdrager forvaltning af 25 mia. kr. ejendomme til Nrep

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier