EjendomsWatch

Dades overdrager forvaltning af 25 mia. kr. ejendomme til Nrep

De to ejendomsselskaber har efter måneders forhandlinger nået en aftale om et tættere samarbejde, som især storaktionæren Novo Holdings har arbejdet for. Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen fratræder, men forbliver som rådgiver. Ny Dades-chef bliver koncerndirektør Søren Kristiansen.

’Spinderiet’ i Valby har cirka 50 butikker og er opført som butikscenter af Dades i 2007. | Foto: PR / Dades

Ejendomsselskabet Dades har indgået aftale med Nrep om ansvaret for at udvikle og forvalte Dades' samlede ejendomsportefølje på 25 mia. kr. I samme ombæring fratræder topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, men forbliver som seniorrådgiver oplyser parterne tirsdag aften.

"For os er aftalen starten på fase tre af den udvikling og vækst, vi satte i gang i begyndelsen af nullerne, og som igen tog fart, da vi i 2015 fik nye ejere ombord. De seneste seks år har vi kunnet glæde os over historisk gode regnskabsresultater i kombination med stærk vækst, og her i 2021 er vi så klar til at tage det næste udviklingstrin. Denne gang sammen med Nrep. Jeg er sikker på, at alle de synergier, som både vi og Nrep ser i den nye aftale, kommer til at cementere begge selskabers i forvejen stærke placering på markedet," udtaler han.

Også Claus Mathisen, adm. direktør og partner i Nrep, udtrykker stor tilfredshed med aftalen, der mere end fordobler omfanget af danske ejendomme under forvaltning hos Nrep:

"Nrep ønsker at sætte nye standarder i ejendomsbranchen. Med aftalen her får vi en unik mulighed for at skabe værdi for endnu flere kunder og samtidig præge udviklingen i branchen positivt. Dades har opbygget en portefølje med gode beliggenheder og høj kvalitet, og der er et stærkt match mellem de mange kontor- og bydelscentre i porteføljen og så Nreps koncepter og erfaringer. Vi har kompetencerne og kulturen til at løfte ansvaret, og vi glæder os til udfordringen," siger han og peger på, at Nrep bl.a. vil gøre driften af ejendommene grønnere.

Ejendomme bliver hos Dades

Med aftalen forbliver det juridiske ejerskab af ejendommene hos Dades.

Aftalen, der træder i kraft, når den er godkendt af konkurrencemyndighederne, omfatter forvaltning af 1,1 millioner kvm fordelt på ca. 100 ejendomme. Størstedelen af ejendommene er kontorer (66) og butikscentre (11), og i porteføljen findes blandt andet ikoner som ’Krystallen’ og ’Spinderiet’.

Med Dades-porteføljen forvalter Nrep nu ejendomme i Norden for samlet 75 mia. kr., fremgår det.

At en aftale faldt på plads følger efter, at EjendomsWatch tilbage i februar fik bekræftet, at de to selskaber, som begge har Novo Holdings som storaktionær, arbejdede på et tættere samarbejde.

For at fastholde kompetencer, viden og erfaring med porteføljen fortsætter hovedparten af Dades-medarbejderne i Nrep. Dades opretholder en mindre organisation under ledelse af nuværende koncerndirektør Søren Kristiansen, der som ny adm. direktør får ansvar for blandet andet køb af nye bolig- og kontorejendomme, contract management samt diverse direktionsfunktioner, herunder sparring med bestyrelsen og repræsentation af Dades i forskellige sammenhænge. Dades' bestyrelse fortsætter uændret.

For Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, 61 år, bliver den nye samarbejdsaftale samtidig afslutningen på en lang karriere i Dades:

"Efter 30 år som direktør i Dades, er tidspunktet noget nær optimalt for mig til at takke pænt af. Jeg vil fortsat være aktiv i flere sammenhænge i ejendomsbranchen, bl.a. som senior advisor for Dades, ligesom mine tillidshverv og bestyrelsesposter også kommer til at optage en stor del af min tid fremover," udtaler han.

Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, der nu fratræder efter 30 år i virksomheden. | Foto: PR
Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, der nu fratræder efter 30 år i virksomheden. | Foto: PR
Novo-ejer vil samle ejendomsselskaberne Dades og Nrep

Ejerkreds er musestille om parløb mellem Dades og Nrep – Novo-ejer lover fair play 

Tættere bånd mellem Dades og Nrep mødes med åbent sind hos leverandører 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier