EjendomsWatch

Tilsyn retter blikket mod næstformands millionhonorar i ombrust ejendomsfond

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt Drost Fonden om at redegøre for, hvorfor man i årevis har aflønnet næstformanden for arbejde udført for en række selvejende institutioner. Praksissen kan være en omgåelse af erhvervsfondslovens bestemmelser om vederlag og uddelinger.

Drost Fonden ejer en række boligudlejningsejendomme i København, herunder den ca. 4600 kvm store ejendom Ryesgade 25, der rummer 42 lejligheder. | Foto: Google

Drost Fonden har gennem en årrække betalt sin næstformand, Birgitte Jacobsen, for at arbejde for selskaber, der ikke er ejet af fonden.

Det kan EjendomsWatch nu fortælle i artikelserien ”Fingrene i Fondsmidler”. Serien har afdækket en række tvivlsomme forhold vedrørende inhabilitet, bestyrelsesvederlag og transaktioner til nærtstående parter i den erhvervsdrivende fond, der har ejendomme for over en halv milliard kroner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier