EjendomsWatch

Nordjyske A. Enggaard må se omsætning og resultat falde: "Markedet er blevet sværere"

Entreprenørkoncernen Enggaard er godt tilfreds med 2019, selvom det var et år, hvor både omsætning og bundlinje faldt. Ifølge topchefen er selskabet blevet mere selektiv.

"På nuværende tidspunkt takker vi oftere nej, hvis vi ikke kan se et potentiale i et givent projekt," siger Asger Enggard, adm. direktør i den nordjyske entreprenørkoncern A. Enggaard. Foto: PR / A. Enggaard

Det er helt i tråd med forventningerne, at både omsætning og bundlinjen hos A. Enggaard Holding, som er moderselskab i Enggaard-koncernen, tog store dyk i 2019.

Omsætningen i den nordjyske virksomhed faldt med 800 mio. kr. fra 2,7 mia. kr. til godt 1,9 mia. kr. i 2019, mens resultatet dykkede fra 152 mio. kr. til 103 mio. kr., viser selskabets nye årsrapport.

Det er dog ikke noget problem, mener firmaets ledelse, der anser resultatet for at være helt på linje med det, man forventede.

"Nedbøjningen i omsætning og indtjening i 2019 skyldes blandt andet, at en række større projekter er blevet udskudt. Derudover mærker vi, at markedet er blevet sværere at operere i, og på nuværende tidspunkt takker vi oftere nej, hvis vi ikke kan se et potentiale i et givent projekt," lyder det i en pressemeddelelse fra koncernchef Asger Enggaard, som er tredje generation i virksomheden, der blev grundlagt af hans farfar.

EJW Alsik Hotel og Spa Henning Larsen Architects Sønderborg.jpg
A. Enggaard var totalentreprenør på Hotel Alsik i Sønderborg. Byggeriet blev færdigt i 2019. Foto: Illustration/Henning Larsen Architects.

Virksomheder fremhæver selv den færdige byggesag Hotel Alsik i Sønderborg som et af højdepunkterne i 2019

Godt polstret

Moderselskabet har en række aktiviteter inden for bygge- og entreprenørbranchen, som EjendomsWatch for nyligt satte fokus på i en minianalyse, som bl.a. undersøgte modstandsdygtigheden over for tab hos de mellemstore virksomheder i branchen.

i står stærkt i forhold til den afmatning, vi må forvente som følge af coronakrisen.

Asger Enggaard, direktør i A. Enggaard Holding A/S

Modstandsdygtigheden eller soliditetsgraden ligger hos Enggaard-koncernen på 35,8 pct. og dermed generelt over de mellemstore spillere.

Kører videre gennem corona

Smitteudbruddet af coronavirus har betydet, at Enggaard har skruet ned for aktiviteten for at leve op til myndighedernes anbefalinger om afstand. En okay ordreingang gør derfor, at virksomheden fortsat har nok at lave.

"Det gør også, at vi står stærkt i forhold til den afmatning, vi må forvente som følge af coronakrisen. Selvom enkelte ordrer er blevet udskudt de seneste måneder, har vi indtil nu opretholdt et højt aktivitetsniveau," udtaler Asger Enggaard i en pressemeddelelse.

Overordnet set forventes der "høj aktivitet og et tilfredsstillende resultat" i år.

To jyske entreprenører både vinder og taber i forhold til deres nærmeste konkurrenter

A. Enggaard bliver totalentreprenør på Olav de Linde-projekt i Aarhus

Kunderne aflyser ordrer: Corona-nervøsitet rammer byggebranchen

Nyt samarbejde skal bidrage til at gøre Casa til en mere bæredygtig byggevirksomhed

Politikere er klar til at justere højhus-projekt efter rekordstor protest

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier