EjendomsWatch

Novo Holdings forbereder offensiv mod skandinaviske ejendomme

Novo Holdings har købt sig ind i Nrep og investeret i en ny ejendomsfond, og det bliver ikke det sidste, man hører til Novo-pengetanken, som forbereder offensiv rettet mod det skandinaviske ejendomsmarked, siger Novo Holdings-chef til EjendomsWatch.

Novo Holdings kommer til at investere mere, siger Morten Beck Jørgensen, ledende partner i Novo Holdings' afdeling for finansielle investeringer. | Foto: Novo Holdings

Novo Holdings, der ejer Novo Nordisk og Novozymes, vil i de kommende år vokse sig til en langt større ejendomsaktør på det skandinaviske marked.

Det forudser Morten Beck Jørgensen, ledende partner i Novo Holdings' afdeling for finansielle investeringer, som netop har investeret 1 mia. kr. i en ny fond fra Nordic Real Estate Partners (Nrep) og ved samme lejlighed købt 25 pct. af Nrep.

Investeringen i fonden bringer Novos ejendomsaktiver op på en værdi af fire mia. kr., men det er ikke nok.

"Vi regner med at komme over 10 mia. kr. ved udgangen af 2023," lyder det fra Morten Beck Jørgensen i interview med EjendomsWatch.

De 10 mia. kr. dækker over hele real assets-området, der både er investeringer i ejendomme og infrastruktur.

Målet er, at aktiverne skal udgøre 10 pct. af formuen, som i 2019 lød på 127 mia. kr.

I dag udgør real assets fire pct. af jeres formue. I vil have, det skal fylde 10 pct.. Har I underprioriteret ejendomsinvesteringer?

"Nej, det vil jeg ikke sige. Historisk set har vi haft tre prioriteter. Skabe diversitet, afkast og være likviditetsbuffer. Nu har vi så mange likvide aktiver, at vi kan tillade os at øge vores private investeringer herunder real assets," siger Morten Beck Jørgensen.

Har det bedst i Norden

Novo Holdings' ejendomsinvesteringer ligger nu i Nrep, som er på ejendomsmarkedet i hele Norden, samt i Dades, der bl.a. er kendt for ejerskabet af flere storcentre og er fokuseret omkring Storkøbenhavn og Aarhus. Det er et helt bevidst valg, at der er forskel, fortæller Morten Beck Jørgensen.

"Vi vil ikke have for meget af det samme, så vi får en vis form for spredning," siger han og tilføjer:

"Nrep kommer med noget andet og er i hele Norden. Det har vi det rigtig godt med. Norden er et godt sted at have ejendomsinvesteringer. Det er sunde økonomier, og folk har en villighed til at betale for bæredygtighed," siger Morten Beck Jørgensen, som erkender, at det for Novo Holdings er lettere at lave forretning med skandinaviske folk end med amerikanere eller sydeuropæere på grund af kulturen.

I skrivende stund er der ikke flere ejendomsinvesteringer at præsentere, men det er et spørgsmål om tid.

"Der er ikke andre investeringer på tegnebrættet lige nu, men det vil der komme. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have, at vores Dades' investering også vokser," lyder det fra Morten Beck Jørgensen, som løfter sløret for, at det nok ikke bliver i Mexico.

"Bankerne kan godt lide at snakke om kirketårnsprincippet. Derfor ligger det heller ikke lige for, at vi skal samarbejde med nogen udenfor Norden."

Novo-pengetank køber del af NREP

”Jeg er meget nervøs for hvordan bankerne håndterer den her situation" 

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier