EjendomsWatch

Regionale forskelle i lejeniveauet for butikker

Mens der er stort prishop på butikslokaler i København, er udviklingen anderledes afdæmpet i resten af landet.

Foto: Carsten Andreasen

Lejeniveauet for butikker i hovedstaden ligger 44 pct. højere end fire år tidligere, viser tal fra Oline.dk, landets største portal med erhvervslokaler. Både i forstæderne og i provinsen er lejen stagnerende eller direkte faldende, undtagen i Østsjælland og Østjylland med stigende husleje for butikker.

Huslejepriser på himmelflugt hos københavnske butikker

Den opadgående tendens standser nærmest ved bygrænsen for København, som i statistikkerne også omfatter Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Omkring hovedstaden og i Nordsjælland er lejeniveauet lavere end i 2012.

"På landsplan er lejeniveauet kun 5 pct. højere end for fire år siden, og landstallene er endda trukket op af København. Vi kan registrere lavere lejeniveauer i store dele af Jylland og på store dele af Sjælland. Ud over hovedstaden har kun to steder nævneværdig fremgang:  Østjylland med Aarhus og Østsjælland med Roskilde og Køge," siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk, i en pressemeddelelse.

På landsplan står godt 6 pct. af butikslokalerne tomme i øjeblikket, hvor tallet før finanskrisen var nede på omkring 2 pct. I hovedstaden var tomgangen helt nede på 1 pct., men blev firdoblet gennem krisen. Siden begyndelsen af 2013 er andelen af tomme butikslokaler faldet svagt og lå ved indgangen til andet kvartal i år på 3,5 pct.

De senere år har detailhandlen blandt andet været præget af flere dagligvarebutikker fra lavpriskæder som Rema1000, Kiwi og Lidl, men til gengæld færre kiosker, tankstationer og bankfilialer. Senest har Fonas kollaps betydet, at markedet skal absorbere over 40 lejemål over hele landet.

Butikscentre mister Fona-butikker på stribe

Danske discountkæder udvider priskrigen

Dansk Supermarked vil årligt investere i butikker for 2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier