Fakta-butikker gør ondt på Coop

Supermarkedskæderne SuperBrugsen og Kvickly trækker gevaldigt op i Coops 2015, mens discountkæden Fakta stadig fungerer som en tung klods om benet i den medlemsejede koncern.
Coop-topchef Peter Høgsted. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Coop-topchef Peter Høgsted. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto
AF JØRGEN RUDBECK, FØDEVAREWATCH og RITZAU

Trods et trecifret millionunderskud i Fakta er det lykkedes Coop at lande det tredjebedste resultat i koncernens historie. Af en netop offentliggjort regnskabsmeddelelse fremgår det, at omsætningen i 2015 blev hævet med 500 mio. kr. til samlet 45,2 mia. kr.

I alt landede driftsresultatet på tværs af kæderne Irma, Fakta, Superbrugsen, Kvickly og Daglibrugsen på 632 mia. kr., hvilket var omkring  21 pct. bedre end i 2014.

SuperBrugsen og Kvickly leverer det bedste resultat nogensinde, ligesom Coop.dk for første gang nogensinde leverer overskud.

"Det er især to kæder, der har skabt grundlaget for fremgangen. Superbrugsen og Kvickly har begge opnået deres bedste resultater nogensinde. Kvickly havde i 2014 sit første overskud i sine godt 50 år og har formået at forbedre dette yderligere i 2015. Superbrugsen har skabt et fantastisk flot resultat," udtaler koncernchef Peter Høgsted i forbindelse med regnkskabsaflæggelsen.

Vil investere 1 mia. kr. i år

Driftsresultatet (EBIT) steg til 632 mio. kr. fra 523 mio. kr. i 2014.

Med det resultat i hånden vil Coop ifølge Ritzau investere én mia. kr. i 2016. Meldingen kommer kort efter, at ærkekonkurrenten Dansk Supermarked også har meldt, ud, at man vil investere massivt i Danmark de kommende år.

Investeringerne vil gå til digitalisering, salg af fødevarer på nettet og moderniseringer af specielt Fakta-butikker.

Coop fordobler driften - her er de nye mål 

Coop afslutter sit første forandringsår 

Coop bremser etablering af nye butikker 

Dansk Supermarked løfter toppen og lancerer stort investeringsprogram

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også