EjendomsWatch

Briefing uge 24: Et bryllup, fire begravelser og en skilsmisse

Med fire konkurser i bygge- og ejendomsbranchen på en måned tyder det på, at nogen har glemt at lægge til side i gode tider.

Foto: Colourbox

De lærer det åbenbart aldrig i byggebranchen, det med at tjene penge og kunne drive en robust forretning, også i modgangstider.

Marginerne er små og produktet så tilpas generisk, at bygherre blot kan hyre andre ind, hvis én bukker under.

Således også i denne uge, hvor denne uges Briefing lægger ud med Herning-entreprenøren JFP, som måtte gå i skifteretten efter flere år med svag økonomi, hver gang dog affejet af den nu tidligere ejer og direktør Jesper Friis Poulsen. Fredag fulgte Glostrup-firmaet Arentfeld med 35 ansatte efter, og vi skal kun få uger tilbage, før det var STB Byg og Q-Construction, der væltede.

Så er der større muskelkraft bag den nye sammenlægning af Casa og KPC. Poulsen-familien ser ud til at have solgt på det helt rette tidspunkt, før afmatningen har slået igennem, og den nye fælles topchef Torben Modvig tøver ikke med at se en konkurrencefordel af den forøgede størrelse.

Flere konkurser?

Problemerne hos de mindre solide aktører retter naturligvis søgelyset på sundhedstilstanden hos dem, som stadig står oprejst. Hvor sunde er de egentlig, når der krattes lidt i overfladen. Det vil de kommende måneder og det udskilningsløb, som de stigende renter og dyrere finansiering har sat i gang, vise.

EjendomsWatch har løbende sat de kritiske briller på entreprenører og udvikleres regnskaber og beskrevet forhold, der står i kontrast til de velpolerede pressemeddeleser. Beredvillige PR-firmaer står ofte bag og visse udgivelser, der tilmed kalder sig medier, viderebringer dem ned til mindste komma. Det gør ikke hverken offentlighed eller branche klogere, sådan som alle ellers er bedst tjent med.

En konkurs, som EjendomsWatch kunne fortælle, var lykkedes at samle op på målstregen, var hos arkitekterne med speciale i historiske bygninger Bertelsen & Scheving. Her agerer Over Byen Arkitekter frelsende engel, så man bliver 85 mand. Dermed gentages billedet fra KHR Architecture, hvor kløgtige folk for nylig nåede frem til, at udsigten til en konkurs ville smide værdifuld viden på gaden.

Danica, ATP og Keystone

Blandt ugen lyspunkter var også, at Danica i en tid med usikkerhed lykkedes at lukke en trecifret millionhandel med en ejendom på Østerbro i København, mens ATP Ejendomme lykkedes at komme i mål med en stor udlejning af det tidligere Nordea-hovedsæde i København. Også kapitalforvalteren Keystone slog de positive takter an med meldingen om, at der trods markedsuro stadig står masser af udenlandske investorer på spring til det danske marked. Og fra Colliers lød der også afvæbnende toner.

Og så viste EjendomsWatch igen tænder med en ny serie, Byggebosser i Aftalt Spil, der går tæt på det konkursramte Råhus Construction, der har udløbere til bl.a. 2E Group. Serien fortsætter i den kommende uge.

På navnefronten meldte turismeorganisationen Wonderful Copenhagen ud, at Jens Kramer Mikkelsen bliver ny formand, mens den selvbevidste boligmægler Jesper Nielsen og Nykredits mæglerselskab gik fra hinanden efter uenigheder.

Hos Deas annoncerede man ny visuel identitet i pink, der ikke skal signalere noget som helst om det øgede antal kvinder i toppen af butikken, men i stedet firmaets mod til at gøre tingene anderledes.

Det gør vi også på EjendomsWatch. Vi er tilbage mandag. Indtil da: God weekend.

Briefing uge 23: I sne og slud kommer handlerne ud

Briefing uge 22: Den flyvende hollænder

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier