Briefing: Uge 24 i ejendomsbranchen

Var det et aktionærtyveri eller en redningsaktion, der fandt sted i Bella Center i ugens løb? Og har ledelsen været for langfingret i et andet ejendomsselskab? Her er ugens overblik.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Tyveri kan have mange former. Ejendomsveteranen Michael Kaa Andersen kender i hvert fald til én af dem. Med de ord velkommen til Briefing – ugens overflyvning af ejendomsbranchen.

Det er ikke fordi, Kaa Andersen selv har haft fingrene for langt fremme, men mere, at han føler sig udsat for tyveri.

Det skete i tirsdags, da en generalforsamling gjorde hans og andre minoritetsejeres aktier i Bella Center værdiløse og lod en ny ejerkreds med Nordea i ryggen overtage kontrollen med Nordens største konferencecenter.

Nu er en stævning mod selskabet på vej, da Michael Kaa Andersen mener, at regnskabsmanipulation og pludselige nedskrivninger af ejendomsværdierne har banet vejen for, hvad de nye ejere, inklusive Vækstfonden, ser som en redningsaktion.

Kurator på opgave

Apropos tyveri, så ser det ikke kønt ud, hvad ledelsen i selskabet Fenero Capital har foretaget sig, efter at et planlagt ejendomsprojekt i Tuborg Havn skulle være købt af Carlsberg.

Som journalisterne Peter S. Mygind og Frederik Jensen skriver i serien Mursten og Mystiske Millioner, så viser interne dokumenter, at ledelsen har tilgodeset sig selv, inden kuratoren i det senere konkursbo nåede at få et overblik over selskabets aktiver.

Et andet sted, hvor de røde lamper lyser, er hos Agat Ejendomme, der fortsætter med at tabe penge og hvor likviditeten begynder at være tyndslidt. Selskabet, der har leveret en perlerække af regnskabsskuffelser tidligere, tror dog stadig, at det kan komme gennem 2021 lige over nullinjen.

Så går det bedre hos familieejede City Apartment, hvor en værdiopskrivning resulterer i en boomende bundlinje på 1,5 mia. kr.

"I København falder afkastkravene markant og har gjort det over de senere år. Vi har bare ikke valgt at tage det træk før nu," sagde medejer Rolf Petersen til EjendomsWatch.

En af dem, der trods høje priser og lave afkast købte op i København, er Jørgen Troelsfeldt og hans virksomhed De Forenede Ejendomsselskaber, der har overtaget en ud af fem ejendomme, som Cushman & Wakefield Red har formidlet.

Navne og dårlige kopier

På navnefronten annoncerede den tidligere medstifter af Sjælsø Gruppen og nuværende ejer af Kongeegen Ib Henrik Rønje, at et generationsskifte er skudt i gang, mens Rasmus Juul-Nyholm fra Cobblestone kunne meddele, at han bliver en del af holdet hos Home.Earth, der vil være et bæredygtigt ejendomsselskab. Og så fandt Dissing+Weitling ny topchef.

Endelig nåede regeringen i hus med en bred politisk aftale om bekæmpelse af parallelsamfund, hvor et værktøj som at tvinge private udlejere til at få anvist beboere fra kommunen blev droppet.

Og så fortsatte EjendomsWatchs egenudviklede historier med fantasiløst at blive efterabet andetsteds. I ugens løb galdt det bl.a. interview med Kereby og nyt regnskab fra Refshaleøens Ejendomsselskab.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også