EjendomsWatch

Opgør om redning af Bella Center

Der bliver brugt "en ufin model med regnskabsmanipulation" for at slippe af med mindretalsaktionærer og få blandt andre Nordea og statens Vækstfond ind som nye ejere, siger Bella Center-aktionær Michael Kaa Andersen til Berlingske.

BCHG Holding rummer foruden Bella Center også hotellerne Copenhagen Marriott, AC Hotel Bella Sky og Crowne Plaza. | Foto: Anthon Unger

På en generalforsamling i næste uge lægger bestyrelsen i Bella Center-ejerselskabet BCHG Holding op til at nedskrive aktiekapitalen til nul og fjerne de nuværende aktionærers ret til at tegne nye aktier som led i en redningsaktion, hvor der rykker en helt ny ejerkreds ind.

Hvis forslaget bliver gennemført – der kræves to tredjedeles flertal – sidder aktionæren Michael Kaa Andersen og de øvrige mindre aktionærer tilbage med værdiløse Bella-aktier uden at kunne tegne nye aktier, skriver Berlingske.

"Solstra bruger en ufin model med regnskabsmanipulation til at slippe af med os mindretalsaktionærer for at give plads til nye ejere," lyder anklagen fra Michael Kaa Andersen mod den nuværende hovedaktionær, kapitalfonden Solstra, hvis aktier dog også bliver værdiløse.

Solstras bankforbindelse, Nordea, står til gengæld til at blive en af de nye store aktionærer i BCHG Holding sammen med den statslige Vækstfonden og tre erhvervsfolk. Ifølge Solstras regnskab har kapitalfonden pantsat alle sine BCHG-aktier i Nordea, påpeger Michael Kaa Andersen.

Privat investorkreds vil overtage kontrollen med Bella Center og tre hoteller

Medie: Bella Center sat til salg

Bella Center-ejer siger farvel til topchefen efter gensidig aftale

Bella Center-ejer i knibe: "Likviditeten forventes at være meget stram" 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier