EjendomsWatch

Det slugte abonnenterne på EjendomsWatch i 2021 – fik du læst det hele?

Transaktioner, direktørskift, milliontab og coronasvindel. Det er nogle af de emner, som abonnenterne på EjendomsWatch var mest vilde efter at læse om i 2021. Se de mest læste artikler om bl.a. Nrep, Thylander, Colliers og Gefion Group i listen her.

Nrep overtog i år forvaltningen af Dades' 25 mia. kr. store portefølje. Tilbage i februar var EjendomsWatch på sporet af aftalen. | Foto: PR / Nrep

EjendomsWatch bringer her en et udpluk af de mest læste artikler, som mediet har bragt i årets løb. Der er tale om artikler, der kræver abonnement. Læs eller genlæs dem her.

Begge selskaber har Novo-pengetanken Novo Holdings som storaktionær, og i maj blev sonderingerne til virkelighed, da Dades overdrog sin portefølje på 25 mia. kr. til Nrep.

Her er der tale om Morten Heding Andersen, som brød med advokatbranchen for at tjene flere penge.

"Det, jeg fik, var en chance, som jeg ikke ville have fået, hvis ikke min far havde meget at sige i fonden. Så lavede jeg et projekt og vandt en pris, og siden har det været mit arbejde," sagde han.

En investorkreds på 10 personer – herunder læger og topfolk fra ejendomsbranchen – måtte lide et milliontab på en investering, som havde kostet 100 mio. kr. og som ikke endte som planlagt.

"Jeg fortryder det absolut," sagde Keld Thorsen, medejer af Life Science Robotics.

Ilse Elisabeth Jørgensen overdragede ejendomme bl.a. beliggende på Østerbro og Frederiksberg til sine fem børn. Ilse Elisabeth Jørgensen opbyggede porteføljen med sin nu afdøde mand.

"Det er en familieoverdragelse efter de derom gældende regler, så det er handlet til lidt under ejendomsværdien" sagde familiens advokat, Steffen Ebdrup.

Gefion Groups gennemgribende renovering af ejendom i Store Kongensgade i København løb ind i problemer, da udvikleren og entreprenøren ragede uklar med hinanden.

Kort før jul blev ejendommen solgt.

Pr. 1. maj skiftede Peter Winther rolle hos erhvervsmægleren Colliers. Han stoppede som adm. direktør og meddelte, at han i stedet ville hellige sig virksomhedens storkunder.

Ny mand i front blev Carsten Gørtz Petersen.

Andelsboligforeningen Thyra Danebod på Dalgas Boulevard på Frederiksberg fik mange øjne rettet mod sig, da det viste sig, at foreningens formand, Lasse Klubien, havde stoppet lommerne med penge, som ikke var hans.

De fleste husker nok, da EjendomsWatch afslørede, at ejendomshandleren Peter Norvig og hans hustru Hanne Nørrisgaard blev anholdt og sigtet for at svindle med lønkompensationspakker. Siden er der også rejst tiltale.

Hovedpersonen selv nægtede dog alle anklager, og "vi tager det stille og roligt," sagde han.

Formand for Thylander Gruppen, Lars Thylander, deltog i EjendomsWatchs serie Sværvægterne, hvor han fortalte om barndommen, en særlig Golf og forholdet til sin læremester Niels Stellan Høm.

"På et eller andet tidspunkt blegner den der fascination med penge i sig selv", sagde Lars Thylander blandt andet.

En af Københavns bedst beliggende kontorejendomme, der omkranses af Rådhuspladsen, H.C. Andersens Boulevard, Studiestræde og Vester Voldgade, blev solgt til en tysk køber.

Trods den gode beliggenhed var der betydelig tomgang i ejendommen.

Projektudbyderen Koncenton anklagede sælger af et boligprojekt i Nivå, rigmandsfamilien Tangaa Nielsen, for at løbe fra aftalen. Byggeriet skulle ellers have været en sikker investering for investorerne.

"Det er en usædvanlig situation, som vi i vores flere end 50 projekter aldrig før har oplevet," udtalte Peter K. Jørgensen, adm. direktør og partner i Koncenton.

Tip en 13'er: Hvem sagde hvad i 2021? 

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier