EjendomsWatch

Ejendomshandler Peter Norvig anholdt for coronasvindel

Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaard er blevet sigtet for coronasvindel for 2,6 mio. kr., erfarer EjendomsWatch. Coronarelateret svindel kan straffes med firedobbelte straffe.

Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaard er blevet sigtet for coronarelateret svindel. | Foto: Martin Zakora / Ritzau Scanpix

Ejendomshandler Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaard er blevet anholdt og sigtet af Københavns Politi for svindel med lønkompensation fra coronapakkerne, erfarer EjendomsWatch.

Svindlen skal være foregået gennem to selskaber. Ejendomsformidlingsvirksomheden B2B Property, som Peter Norvig driver samt Loving Rooms, der er en møbelforretning drevet af Hanne Nørrisgaard.

EjendomsWatch kunne i december afdække, at politiet havde åbnet en undersøgelse mod Peter Norvig for mulig coronasvindel. Det skete på baggrund af en politianmeldelse fra Erhvervsstyrelsen.

Der er søgt om lønkompensation, som der ikke var ret til. Parret er sigtet for at have svindlet med 2,6 mio. kr.

EjendomsWatch har bedt Peter Norvig om en kommentar. Onsdag kl. 13 er han ikke vendt tilbage.

Ejer af Peter Norvig-firma bekræfter sigtelse for svindel: "Fuldstændig utilfredsstillende" 

I B2B Property blev der bl.a. søgt om løn til 16 personer, selvom hverken cvr-registret eller skattemyndighedernes oplysninger flugtede med det. Ligeledes kunne flere tidligere medarbejdere ikke genkende det.

Peter Norvig har tidligere afvist alle anklager om svindel.

"Der er ikke noget som helst coronasvindel i det her. Der er søgt om tilskud til de rigtige medarbejdere, og vi har dokumenteret det hele overfor Erhvervsstyrelsen. Så det tager vi stille og roligt," lød det fra Norvig i december, da EjendomsWatch bad om en kommentar til politiets efterforskning.

Hårde straffe

Da EjendomsWatch kunne fortælle om sagen, betegnede flere kilder med indsigt i reglerne om coronakompensation det som en alvorlig sag.

Bent Greve, professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, lagde ikke fingre i mellem.

"Der er ikke indsat dokumentation for de ansatte, og der er søgt om støtte til flere, end der har været ansat. Det vil jeg karakterisere som svindel," lød det fra Bent Greve.

Siden sommer er der faldet flere domme for coronarelateret kriminalitet, der kan sanktioneres med firedobbelte straffe, efter Folketinget fik vedtaget i hastelov fra april.

Jakob Dedenroth Bernhoft, der er jurist og direktør i rådgivningsvirksomheden Revisorjura, gav i december også udtryk for, at han så med stor alvor på Norvig-sagen. Ifølge Jakob Dedenroth minder Norvig-sagen en del om dom fra Østre Landsret i oktober.

Her fik en 29-årig direktør en ubetinget fængselsdom på to år og tre måneder samt en tillægsbøde på 1,2 mio. kr. for svig i forbindelse med coronahjælp.

Direktøren søgte om at få udbetalt 427.500 kr., som han godt vidste, virksomheden ikke var berettiget til støtte.

"Det kan minde om sagen fra Østre Landsret. Og det er tiden, der må vise, om det ender med en kæmpebøde og så lang fængselsstraf. Man må gå ud fra, at det er noget, Erhvervsstyrelsen vil kigge nærmere på ved en politianmeldelse, og så bliver det Bagmandspolitiet (SØIK, red.), der skal afgøre det," sagde Jakob Dedenroth Bernhoft.

Ejer af Peter Norvig-firma bekræfter sigtelse for svindel: "Fuldstændig utilfredsstillende" 

Ejer af Living Homes efter anklage om snyd: Både styrelse og Peter Norvig har begået fejl

Politiet efterforsker ejendomshandler Peter Norvig for mulig fusk med coronamillioner

Styrelse har Peter Norvig under mistanke for at forsøge at få coronamillioner ulovligt 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier