EjendomsWatch

Hillerød presser lejepriserne

Efterveer efter finanskrisen og lidt for optimistiske investeringer presser stadig den nordsjællandske bys ejendomsbesiddere, der har reageret ved at sprøjte billige kvadratmeter ud på markedet. Men der er tegn på, at det snart bliver muligt at handle mere offensivt.

Den nye bvdel Frederiksbro kommer til at udvide Hillerød med 10 pct., når M. Goldschmidt Holding opfører 1300 boliger på Møllebrogrunden centralt i byen. Foto: PR-illustration

I det seneste år er Nordsjælland i suveræn stil det område i Danmark, hvor tomgangen i kontorlokaler er faldet mest. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme på baggrund af tal fra Ejendomstorvet.dk.

Men fremgangen dækker over, at de udbudte lejepriser er markant de seneste fem år, og specielt i Hillerød er der problemer med overkapacitet på både kontor- og butiksmarkedet.

"Siden krisen har vi et betydeligt fald i kontorlejepriserne, navnlig i Hillerød. Fordi der er blevet nyt, har vi oplevet, at ældre kontordomiciler stør tomme i længere tid. Lejeniveauet har været over 20 pct. højere end i dag, hvor den i for eksempel Helsingør og Hørsholm kun har været omkring 10 pct. højere," siger Stephen Wielje Berthelsen, erhvervschef og partner hos EDC Poul Erik Bech i Hillerød, til Business Ejendomme.

Han ser bedre tider på vej, hvis den nuværende forbedring af kontortomgangen fortsætter yderligere et par og - også på baggrund af konverteringer fra kontor til bolig i tilflytterkommunen. De gode takter gør sig allerede gældende for butiks-, industri- og logistikejendomme.

Dades investerer i boligejendomme i Hillerød

Tomgangen i kontorejendomme falder

Bonava har et godt øje til Hillerød

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier