EjendomsWatch

Tomgangen i kontorejendomme falder

Tendensen ses i hele landet, men er størst på Sjælland og i København, hvor prisudviklingen presser kontorlejerne ud af byen.

Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto

Der er fald i tomgangen i kontorejendomme øst for Storebælt især samt i de fleste områder på Fyn og i Jylland, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme. Det fremgår af Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik, der er opdateret frem til udgangen af april.

Den økonomiske tomgang faldt 1 procentpoint i København i årets første kvartal, mens den faldt 1,4 procentpoint i Nordsjælland og 0,9 procentpoint på resten af Sjælland. Væksten på Sjælland uden for Hovedstaden indikerer, at markedet i byen er for dyrt for virksomhederne.

"Vores udlejningsafdeling erfarer, at interessen for større lejemål i omegnen af København er stigende. Lejerne får efter effektive og velfungerende ejendomme. Det er især Lyngby, Søborg og Ballerup, der er i fokus," siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE, til Business Ejendomme.

Hos Dansk Erhverv finder man det usædvanligt, at beskæftigelsen stiger uden økonomisk vækst. Derfor kan man ikke udelukke fyringer på over de kommende år og dermed et fald i efterspørgslen på kontorejendomme, lyder vurderingen.

Prime Office fortsætter vækst efter opkøb

Høj tomgang driller Asgaard Group

Tomme kontorer koster pensionskasser 300 mio. kr. om året

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier