EjendomsWatch

125 nye almene rækkehuse undervejs i Hillerød og Valby - flere på vej

Billige boliger, hvor beboerne selv skal stå for vedligehold og renhold, vil stå klar fra begyndelsen af næste år.

Foto: PR-visualisering

To almene boligselskaber igangsætter nu opførelsen af i alt 125 almene boliger i form af rækkehuse i Hillerød og Valby, meddeler boligadministrationsselskabet KAB.

"I første omgang skal der opføres 74 boliger på Åmosevej i Hillerød og 51 på det tidligere grønttorv i Valby," skriver KAB.

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Gennem en såkaldt rammeaftale er der mulighed for flere boliger i andre kommuner.

De nye såkaldte Almenbolig Plus-byggerier bliver femte generation af de billige boliger, og konceptet har udviklet sig siden de første boliger stod færdige i 2011.

"Vi bygger tættere, og selve udformningen af byggeriet er mere varieret, ligesom lejlighedsplanerne giver mulighed for større variation i indretningen," siger Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København, i meddelsen. AKB skal opføre 25 af boligerne i Valby.

Formand: Et godt botilbud

I Hillerød er det første gang, at den nye boligtype ser dagens lys:

"Almenbolig Plus er et rigtigt godt koncept, der tiltrækker børnefamilier. Hillerød er i vækst, og her får nye borgere et rigtigt godt botilbud - endda med en fantastisk beliggenhed centralt i Hillerød," siger formand for Frederiksborg Boligselskab Anette Fogh i meddelelsen.

Tegnestuen Vandkunsten skal sammen med BM Industribyggeri, Tyrens og Ebbesens Rådgivende ingeniører stå for den næste generation af Almenboligplus-boligerne.

Huslejeniveauet forventes fortsat at være omkring 20 pct. lavere end i tilsvarende, almene familieboliger.

Byggeriet i Hillerød afventer ny lokalplan, men i Valby starter opførelsen af boligerne primo 2017. KAB er byggeforretningsfører på byggerierne.

Boligtype udviklet af KAB

Almenbolig Plus er udviklet af KAB. Ifølge selskabet er det arkitekttegnede storrumsboliger på 85-130 kvm. Boligerne er rækkehuse og typisk i to etager. Boligerne er lavenergiboliger og har varmegenindvinding, så udgifterne til opvarmning derfor er lavere end i traditionelt byggeri. Som beboer er man selv med til at holde huslejen nede. Der er ikke tilknyttet vicevært til boligafdelingen, så beboerne skal i fællesskab klare renholdelse og så meget af vedligeholdelsen som muligt.

Den nævnte rammeaftale giver mulighed for Almenbolig Plus-boliger i følgende kommuner:

• København

• Hillerød

• Køge

• Århus

• Allerød

• Furesø

• Frederikssund

• Greve

• Roskilde

• Halsnæs

• Egedal

• Gentofte

• Fredensborg

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier