EjendomsWatch

125 nye almene rækkehuse undervejs i Hillerød og Valby - flere på vej

Billige boliger, hvor beboerne selv skal stå for vedligehold og renhold, vil stå klar fra begyndelsen af næste år.

Foto: PR-visualisering

To almene boligselskaber igangsætter nu opførelsen af i alt 125 almene boliger i form af rækkehuse i Hillerød og Valby, meddeler boligadministrationsselskabet KAB.

"I første omgang skal der opføres 74 boliger på Åmosevej i Hillerød og 51 på det tidligere grønttorv i Valby," skriver KAB.

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Gennem en såkaldt rammeaftale er der mulighed for flere boliger i andre kommuner.

De nye såkaldte Almenbolig Plus-byggerier bliver femte generation af de billige boliger, og konceptet har udviklet sig siden de første boliger stod færdige i 2011.

"Vi bygger tættere, og selve udformningen af byggeriet er mere varieret, ligesom lejlighedsplanerne giver mulighed for større variation i indretningen," siger Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København, i meddelsen. AKB skal opføre 25 af boligerne i Valby.

Formand: Et godt botilbud

I Hillerød er det første gang, at den nye boligtype ser dagens lys:

"Almenbolig Plus er et rigtigt godt koncept, der tiltrækker børnefamilier. Hillerød er i vækst, og her får nye borgere et rigtigt godt botilbud - endda med en fantastisk beliggenhed centralt i Hillerød," siger formand for Frederiksborg Boligselskab Anette Fogh i meddelelsen.

Tegnestuen Vandkunsten skal sammen med BM Industribyggeri, Tyrens og Ebbesens Rådgivende ingeniører stå for den næste generation af Almenboligplus-boligerne.

Huslejeniveauet forventes fortsat at være omkring 20 pct. lavere end i tilsvarende, almene familieboliger.

Byggeriet i Hillerød afventer ny lokalplan, men i Valby starter opførelsen af boligerne primo 2017. KAB er byggeforretningsfører på byggerierne.

Boligtype udviklet af KAB

Almenbolig Plus er udviklet af KAB. Ifølge selskabet er det arkitekttegnede storrumsboliger på 85-130 kvm. Boligerne er rækkehuse og typisk i to etager. Boligerne er lavenergiboliger og har varmegenindvinding, så udgifterne til opvarmning derfor er lavere end i traditionelt byggeri. Som beboer er man selv med til at holde huslejen nede. Der er ikke tilknyttet vicevært til boligafdelingen, så beboerne skal i fællesskab klare renholdelse og så meget af vedligeholdelsen som muligt.

Den nævnte rammeaftale giver mulighed for Almenbolig Plus-boliger i følgende kommuner:

• København

• Hillerød

• Køge

• Århus

• Allerød

• Furesø

• Frederikssund

• Greve

• Roskilde

• Halsnæs

• Egedal

• Gentofte

• Fredensborg

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier