EjendomsWatch

Frimurerloge spænder ben for butikscenter til over en halv milliard

Endnu en institution i Holstebro gør indsigelse mod planer om et nyt butikscenter erhverv og flere boligtyper midt i byen. Konkurrerende center er samtidig i gang med at udvide for tocifret millionbeløb.

Foto: Atra Arkitekter

Først var det en biskop, der ville bremse planerne om at bygge butikscenteret Enghavecentret midt i Holstebro. Ifølge Dagbladet Holstebro gør Frimurerlogen i Holstebro nu også indsigelse mod projektet, som udvikler- og entreprenørkoncernen A. Enggaard fra Aalborg står bag til en byggesum på 550 mio. kr.

Frimurerlogen har hjemme i ejendommen Nørregade 26A bag Hotel Schaumburg. Her vil adgangsforholdene blive berørt, hvis Enghavecentret bliver gennemført efter den nuværende lokalplan.

"I dag kan vi køre lige op til dørene, og det er nogle af vore ældre gangbesværede medlemmer afhængige af," siger Jens Jørgen Quistgaard, ordførende mester for frimurerlogen Tuta Vallis, til Dagbladet Holstebro.

Problemet er, at vejarealet vil blive sænket i forbindelse med centret. Derved vil logemedlemmerne ikke længere kunne køre lige til døren, som Frimurerlogen ellers har en tinglyst ret til efter aftale med Hotel Schaumburg.

Biskopper bremser nybyggeri

64 meter bolig og erhverv

Bag projektet Enghavecentret står Entreprenørfirmaet A. Enggaard og Centerudviklerne Braaten+Pedersen med Atra Arkitekter som arkitektrådgiver i samarbejde med Årstiderne Arkitekter.

Atra Arkitekter oplyser, at projektet udover butikker og parkeringskælder med 550 pladser vil indeholde en større bolig- og erhvervsdel.

Et 64 meter højt tårn vil indeholde to etager med erhverv samt ni etager med lejeboliger. I centerets vestlige ende ved Magnus Kjærs Gade bygges et almennyttigt boligbyggeri med 50 ungdomsboliger.

Disse planer har altså imidlertid mødt modvind. Samtidig har ejeren af det konkurrerende Nørreport Centret, Dades, besluttet at investere et tocifret millionbeløb i en gennemgribende renovering af butikcentret.

Dagbladet Holstebro har tidligere skrevet, at håndværkerne tager fat ved indgangen af 2017 og er ude igen tids nok til at overhale Enghavecentret, som skal stå færdig i efteråret 2018.

Dades poster tocifret millionbeløb i renovering af butikscenter

Nordjysk entreprenørkæmpe tilfreds med årsresultatet

Ni nye shoppingcentre er på vej i Jylland

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier