EjendomsWatch

Nordjysk entreprenørkæmpe tilfreds med årsresultatet

A. Enggaard runder halvanden milliard på toplinjen og kan igen indhøste et trecifret millionoverskud.

Asger Enggaard, adm. direktør i den familieejede entreprenørkoncern A. Enggaard. | Foto: PR

Den toneangivende aktør inden for byggeri og projektudvikling i og omkring Nordjylland, det familieejede A. Enggaard, havde et godt år i 2015, viser årsrapporten fra A. Enggaard Holding.

"Årets resultat anses som meget tilfredsstillende," skriver Enggaard-ledelsen i regnskab om overskuddet, der efter skat landede på knap 80 mio. kr. Før skat lyder det på 106 mio. kr. mod 118 mio. kr. i 2014.

Resultatet er skabt ud af en omsætning, som de i alt omkring 400 ansatte løftede med 1,5 pct. til lidt over 1,5 mia. kr.

"Koncernens projekt- og ordrebeholdning er meget tilfredsstillende, og koncernen vil benytte den kommende periode på videreudvikling af disse projekter. Koncernen har investeret i flere projekter, som efter ledelsens opfattelse vil bidrage positivt til de kommende års indtjening. I regnskabsåret 2016 forventes en fortsat høj aktivitet og et tilfredsstillende resultat," hedder det i regnskabet.

Et kig på balancen viser, at selskabet har øget sin gæld fra knap 1,2 til godt 1,8 mia. kr., men også, at de likvide beholdninger er øget fra 92 til 392 mio. kr. med udgangen af 2015.

Soliditeten udgør 26,6 pct., hvilket er lavere end i de to foregående år, men bedre end i 2011 og 2012.

Familie med mange aktiviteter

A. Enggaard, der har hovedsæde i Svenstup syd for Aalborg, kan føre historien tilbage til 1943, da Asger Enggaard senior etablerede entreprenørvirksomhed i Aalborg.

I 1970'erne overtog sønnen Jørgen Enggaard, mens broren Søren opbyggede ejendoms- og developervirksomhed Søren Enggaard, der i dag ledes af Søren Enggaards søn, Carsten Enggaard.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har har siden 2005 været ledet af Jørgen Enggaards ene søn, Asger, mens hans anden søn, Jens Jørgen, er direktør i kranfirmaet BMS, som familien også ejer.

Entreprenørkoncern siger farvel til topchefen efter uenighed

Entreprenørkoncernen KPC runder to mia. kr. på toplinjen 

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier