EjendomsWatch

Regeringen vil give mere plads til Airbnb-udlejning

Blot et år efter, at reglerne om korttidsudlejning blev justeret, lægger regeringen op til en ny lovændring. Boligminister Inger Støjberg vil imødekomme nogle af ejendombranchens ønsker, men hun vil ikke lægge en dæmper på den nye udlejningsform, som mange danskere har taget til sig.

Boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Boligminister Inger Støjberg (V) vil gøre det nemmere for danskere at udleje deres boliger kortvarigt via udlejningstjenesten Airbnb. Det siger hun Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Det vækker utilfredshed hos Ejendomsforeningen Danmark, fordi den nuværende lovgivning gør det vanskeligt at skelne mellem korttidsudlejning og en mere systematiseret, erhvervsmæssig udlejning, hvor der i den ældre boligmasse er en stram lejeregulering.

"Der, hvor kæden opper helt af, er, når man lejer en huslejereguleret lejlighed ud gennem Airbnb. Så sker det til en almindelig markedsleje. Så en lejlighed, der for eksempl er lejet ud til 5000 kr. om måneden, kan genudlejes for måske 1500 kr. i døgnet. Det, føler vi, er ret provokerende, og det har politikerne slet ikke forholdt sig til," siger Torben Christensen, adm. direktør hos Ejendomsforeningen Danmark, til Business Ejendomme.

Også hos den almene boligforening AAB og ejendomsadministratoren Datea ser man problemer ved, at lovgivningen bliver brudt. Lejere kan ifølge lovgivningen kun korttidsudleje med udlejers udtrykkelige accept. Den del ønsker Inger Støjberg dog heller ikke at ændre på.

Virksomheder spekulerer i boligmanglen og driver hotel på Airbnb

Hostel-direktør er utilfreds med Københavns blåstempling af Airbnb

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier