EjendomsWatch

Hostel-direktør er utilfreds med Københavns blåstempling af Airbnb

Airbnb skal følge samme krav som hoteller og hostels, lyder det fra Danhostel. Branchen er utilfreds med, at Københavns Kommune har godkendt udlejningsportalen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Når private udlejer deres lejligheder gennem det populære udlejningsfirma Airbnb, skal det foregå under de samme regler og krav, som hvis du havde valgt at bruge et hotel eller et hostel. Det mener Ole Andersen, adm. direktør for Danhostel, der råder over 71 hostels rundt om i landet. Det skriver Børsen.

Udmeldingen kommer efter, at Københavns Kommune har vendt tommelfingeren i vejret over for Airbnb. I andre storbyer såsom Berlin er det blevet forbudt at udleje sin lejlighed gennem Airbnb, da det skaber højere boligpriser og boligmangel.

Københavns Kommune blåstempler Airbnb

Det er dog ikke tilfældet i København, mener kommunen, og derfor kan Airbnb fortsætte. Det undrer Ole Andersen sig over, da Airbnb helt klart har nogle konkurrencemæssige fordele. Han peger bl.a. på, at hostels hele tiden skal have styr på antallet af gæster.

"Som hostel skal vi leve op til meget mere. Der er en masse sikkerhed, skat og anden administration, som vi skal drive vores forretning efter. Så jeg synes, politikerne har sovet i timen," siger Ole Andersen til Børsen og påpeger, at Airbnb ikke er en trussel for Danhostel lige nu, men han vil ikke udelukke, at tjenesten kan blive det på sigt.

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster

Flertal af danskerne overvejer at bruge Airbnb

Staten går glip af millioner af skattekroner fra Airbnb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier