EjendomsWatch

Hostel-direktør er utilfreds med Københavns blåstempling af Airbnb

Airbnb skal følge samme krav som hoteller og hostels, lyder det fra Danhostel. Branchen er utilfreds med, at Københavns Kommune har godkendt udlejningsportalen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Når private udlejer deres lejligheder gennem det populære udlejningsfirma Airbnb, skal det foregå under de samme regler og krav, som hvis du havde valgt at bruge et hotel eller et hostel. Det mener Ole Andersen, adm. direktør for Danhostel, der råder over 71 hostels rundt om i landet. Det skriver Børsen.

Udmeldingen kommer efter, at Københavns Kommune har vendt tommelfingeren i vejret over for Airbnb. I andre storbyer såsom Berlin er det blevet forbudt at udleje sin lejlighed gennem Airbnb, da det skaber højere boligpriser og boligmangel.

Københavns Kommune blåstempler Airbnb

Det er dog ikke tilfældet i København, mener kommunen, og derfor kan Airbnb fortsætte. Det undrer Ole Andersen sig over, da Airbnb helt klart har nogle konkurrencemæssige fordele. Han peger bl.a. på, at hostels hele tiden skal have styr på antallet af gæster.

"Som hostel skal vi leve op til meget mere. Der er en masse sikkerhed, skat og anden administration, som vi skal drive vores forretning efter. Så jeg synes, politikerne har sovet i timen," siger Ole Andersen til Børsen og påpeger, at Airbnb ikke er en trussel for Danhostel lige nu, men han vil ikke udelukke, at tjenesten kan blive det på sigt.

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster

Flertal af danskerne overvejer at bruge Airbnb

Staten går glip af millioner af skattekroner fra Airbnb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier