Københavns Kommune blåstempler Airbnb

Kommunen har efter en undersøgelse konkluderet, at den danske bopælspligt er en garanti mod et sort lejemarked faciliteret via udlejningsportalen Airbnb. Dermed går kommunen imod ønskerne fra hotel- og ejendomsbranchen.
Foto: PR
Foto: PR

Mens brancheorganisationerne kræver nye og klare regler for udlejning af boliger via Airbnb, har Københavns Kommune i et notat sagt god for udlejningsportalen. Det skriver Berlingske Business.

I notat har kommunens økonomiforvaltning ifølge Berlingske skrevet følgende:

"Den danske boligregulering gør, at man modsat i Berlin har bopælspligt (…). Dette vurderes at være et afgørende forhold for, at det københavnske boligmarked ikke har samme udfordring som i Berlin."

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet, så mener brancheorganisationerne Ejendomsforeningen Danmark og Horesta, at reglerne om lejerens ret til fremlejer er forældet og ikke tager højde for den hastigt voksende tendens til deleøkonomi. Reglerne er ikke egnet til, at udlejere kan håndtere lejernes udlejning via Airbnb.

"Mange tjener samtidig store summer på at udleje deres bolig og på vilkår, der er ureguleret i forhold til de etablerede erhverv. Det er unfair konkurrencevilkår, og derfor efterspørger vi en tydelig grænse mellem privat og professionel udlejning," skrev de to chefer fra brancheorganisationerne i et debatindlæg.

Undersøgelsen, som Københavns Kommune har foretaget, tager sit udspring i, at det i Berlin fra den 1. maj blev forbudt at udleje hele sin lejlighed gennem Air Bnb. 

Derfor mente Ninna Thomsen (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, at man skulle undersøge det samme i København.

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også