EjendomsWatch

Københavns Kommune blåstempler Airbnb

Kommunen har efter en undersøgelse konkluderet, at den danske bopælspligt er en garanti mod et sort lejemarked faciliteret via udlejningsportalen Airbnb. Dermed går kommunen imod ønskerne fra hotel- og ejendomsbranchen.

Foto: PR

Mens brancheorganisationerne kræver nye og klare regler for udlejning af boliger via Airbnb, har Københavns Kommune i et notat sagt god for udlejningsportalen. Det skriver Berlingske Business.

I notat har kommunens økonomiforvaltning ifølge Berlingske skrevet følgende:

"Den danske boligregulering gør, at man modsat i Berlin har bopælspligt (…). Dette vurderes at være et afgørende forhold for, at det københavnske boligmarked ikke har samme udfordring som i Berlin."

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet, så mener brancheorganisationerne Ejendomsforeningen Danmark og Horesta, at reglerne om lejerens ret til fremlejer er forældet og ikke tager højde for den hastigt voksende tendens til deleøkonomi. Reglerne er ikke egnet til, at udlejere kan håndtere lejernes udlejning via Airbnb.

"Mange tjener samtidig store summer på at udleje deres bolig og på vilkår, der er ureguleret i forhold til de etablerede erhverv. Det er unfair konkurrencevilkår, og derfor efterspørger vi en tydelig grænse mellem privat og professionel udlejning," skrev de to chefer fra brancheorganisationerne i et debatindlæg.

Undersøgelsen, som Københavns Kommune har foretaget, tager sit udspring i, at det i Berlin fra den 1. maj blev forbudt at udleje hele sin lejlighed gennem Air Bnb. 

Derfor mente Ninna Thomsen (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, at man skulle undersøge det samme i København.

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier