EjendomsWatch

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster

Ejendomsforeningen Danmark og Horesta retter fælles appel til politikerne. De kræver nye og klare regler for udlejning via udlejningsportalen i Danmark.

Foto: PR

Den globale udlejningsportal Airbnb har skabt nye tilstande på boligmarkedet, skriver Politiken under rubrikken "Det er Det Vilde Vesten".

Professionelle udlejere skal fortsat overholde loven, der er designet til at holde huslejen nede. Men hvis lejerne har lyst til at leje lejligheden ud til turister eller besøgende, bestemmer lejeren helt selv, hvad det skal koste, uanset antallet af udlejninger.

"Konsekvensen er, at lejeren i yderste konsekvens kan tjene så mange penge på denne trafik, at han kan bo gratis i lejligheden. Det har aldrig været meningen med lejeloven, at den skulle gøre lejerne til spekulanter. Men sandheden er bare, at den lovgivning, vi har i dag, ikke kan håndtere Airbnb", siger Lars Brondt, direktør i Ejendomsforeningen Danmark, til Politiken.

Unfair konkurrencevilkår

Sammen med Kirsten Munk Andersen, politisk chef i Horesta, har Lars Brondt forfattet et debatindlæg i Politiken. Her kalder de to chefer det en "politisk hasteopgave" at skabe et lovgrundlag, der på den ene side giver spillerum til Airbnb, men på den anden skaber klare retningslinjer.

Bracnheorganisationerne mener, at reglerne om lejerens ret til fremlejer er forældet og ikke tager højde for den hastigt voksende tendens til deleøkonomi. Reglerne er ikke egnet til, at udlejere kan håndtere lejernes udlejning via Airbnb.

"Mange tjener samtidig store summer på at udleje deres bolig og på vilkår, der er ureguleret i forhold til de etablerede erhverv. Det er unfair konkurrencevilkår, og derfor efterspørger vi en tydelig grænse mellem privat og professionel udlejning," skriver de to chefer i debatindlægget.

"Vi skal være ejendomsbranchens naturlige omdrejningspunkt"

Hoteller reder op til boom i nye hotelværelser

Ejendomsforeningen Danmark: Ny lejelov koster knap halv milliard om året

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier