Flertal af danskerne overvejer at bruge Airbnb

To ud af tre danskere overvejer at bruge Airbnb på deres næste rejse, viser undersøgelse lavet af Horesta. Brancheorganisationen mener, at økonomien bag Airbnb nu har nået en størrelse, hvor der er behov for regulering.
Foto: PR
Foto: PR

En ny undersøgelse viser, at to tredjedele af danskerne overvejer at bruge Airbnb i forbindelse med deres næste ferie. Det får Horesta til at råbe vagt i gevær og kræve regulering på området.

Det er hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation, Horesta, der har lavet undersøgelsen i samarbejde med Danmarks Statistik for at klarlægge danskernes brug af Airbnb og lignende tjenester.

Resultatet viser, at 62,7 pct. af de adspurgte svarede ja eller måske til, at de kunne finde på at benytte tjenester som Airbnb eller lignende i forbindelse med deres næste ferie eller forretningsrejse.

Tallet var især højt blandt de unge. I aldersgruppen 16-29 år overvejer 77,9 pct. at indkvartere sig privat.

Staten går glip af millioner af skattekroner fra Airbnb

Læg pres på

Hos Horesta er den politiske chef, Kirsten Munch, af den overbevisning, at Airbnb er med til at styrke turismeerhvervet. Men brancheorganisationen mener dog, at økonomien bag tjenesterne har nået den størrelse, hvor det kræver regulering.

"I mange storbyer løser man de udfordringer, som Airbnb’s eksplosive vækst skaber, mens politikerne i Danmark fortsat sidder på hænderne. Den store politiske opgave er at sørge for, at vi ikke får et ureguleret marked med risiko for sort økonomi. Her kunne de danske politikere passende kigge mod udlandet, hvor man flere steder er langt foran Danmark på dette område," udtaler Kirsten Munch i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Undersøgelsens resultater bekræfter os i, at platformsøkonomien er ikke en uskyldig udveksling af småtjenester. Det er en kæmpe forretning, der for længst har etableret sig i størstedelen af de rejsendes planlægningsrutiner."

Brancheorganisationen opfordrer til, at der lægges pres på Airbnb til at indgå en aftale om indberetning af udlejernes indtægter. Samtidig vil Horesta have en klar adskillelse mellem privat og kommerciel Airbnb-udlejning, og at bundfradraget for private udlejninger sættes ned til det niveau, der gælder for sommerhusudlejere.

Tidligere har også Ejendomsforeningen Danmark - sammen med Horesta - råbt vagt i gevær.

Brancheorganisationer: Airbnb-lovgivning haster

Københavns Kommune blåstempler Airbnb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også