EjendomsWatch

Tre arkitektvirksomheder udvikler nyt område i Roskilde

Arkitekterne skal udforme projekt med fem bygninger i den hastigt voksende bydel Musicon.

Foto: PR-illustration

Arkitektvirksomhederne Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr har vundet konkurrencen om udviklingen af området "Bifaldet" i den nye Roskilde-bydel Musicon, fremgår det af en pressemeddelelse. Musicon-bydelen er etableret på et 250.000 kvm stort område, som tidligere husede betonvirksomheden Unicon.

Området bærer stadig præg af betonindustrien, og der er allerede etableret en lang række midlertidige og blivende aktiviteter som danseteater, kunstnerværksteder og øvelokaler. Derudover er rockmuseet Ragnarok opført som et afgørende fundament for det kulturhistoriske liv, der skal være med til at udvikle området.

"Hele holdet er stolte over at være med til at udvikle området, som ligger på en rigtig spændende grund med mange muligheder. Musicons overordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk", siger Kasper Kullegaard, partner og arkitekt i Kullegaard, i pressemeddelelsen.

Bygningerne udgøres primært af boliger. Derudover er der i etape 2 af projektet planlagt flere åbne funktioner som butik og café samt et seniorbofællesskab med udadvendte aktiviteter og tilbud.

Udvikler bygger boligejendomme i Roskilde

13.000 kvm boliger på vej i Roskilde

Dades henter højere afkast i Roskilde

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier