EjendomsWatch

Tre arkitektvirksomheder udvikler nyt område i Roskilde

Arkitekterne skal udforme projekt med fem bygninger i den hastigt voksende bydel Musicon.

Foto: PR-illustration

Arkitektvirksomhederne Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr har vundet konkurrencen om udviklingen af området "Bifaldet" i den nye Roskilde-bydel Musicon, fremgår det af en pressemeddelelse. Musicon-bydelen er etableret på et 250.000 kvm stort område, som tidligere husede betonvirksomheden Unicon.

Området bærer stadig præg af betonindustrien, og der er allerede etableret en lang række midlertidige og blivende aktiviteter som danseteater, kunstnerværksteder og øvelokaler. Derudover er rockmuseet Ragnarok opført som et afgørende fundament for det kulturhistoriske liv, der skal være med til at udvikle området.

"Hele holdet er stolte over at være med til at udvikle området, som ligger på en rigtig spændende grund med mange muligheder. Musicons overordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk", siger Kasper Kullegaard, partner og arkitekt i Kullegaard, i pressemeddelelsen.

Bygningerne udgøres primært af boliger. Derudover er der i etape 2 af projektet planlagt flere åbne funktioner som butik og café samt et seniorbofællesskab med udadvendte aktiviteter og tilbud.

Udvikler bygger boligejendomme i Roskilde

13.000 kvm boliger på vej i Roskilde

Dades henter højere afkast i Roskilde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier