EjendomsWatch

Danske arkitekter vinder pris i Litauen

Arkitektvirksomhed snupper pris for det mest bæredygtige byggeri i kategorien innovativt byggeri i Litauens hovedstad.

Bygningen K29, som det danske arkitektfirma PLH har vundet en pris for. | Foto: PR

Det danske arkitektfima PLH løber med prisen for det mest bæredygtige byggeri i kategorien innovativt byggeri for et kontorkompleks i Litauens hovedstad, Vilnius. Det er det litauiske miljøministerium, der har tildelt PLH og deres litauiske samarbejdspartner Archinova prisen.

"Vi er enormt stolte af prisen og anerkendelsen, som vi har fået af det litauiske miljøministerium og en række arkitektfaglige organisationer. Når vi designer og udvikler arkitektur hos PLH, så er det helt grundlæggende mål for os at forbedre menneskers livskvalitet, og det synes vi, at vi er lykkedes rigtigt godt med her. Byggeriet er til glæde og gavn for medarbejderne i Nasdaq, Miele, KPMG, AIG, Lindorff, Unicredit, Pohjola Seesam og Tia, der alle har til huse i K29," siger Steen Enrico Andersen, ansvarlig partner i PLH og ledende arkitekt på projektet, i en pressemeddelelse.

K29 er det sjette projekt, som PLH Arkitekter har udført i den litauiske hovedstad. Kontorhuset er resultatet af et samarbejde mellem litauiske investorer, PLH og den lokale arkitekttegnestue Archinova. PLH Arkitekter er en tegnestue med ca. 95 medarbejdere.

Miljøvenligt byggeri

Bygningen er bygget af naturlige materialer, og de fleste af elementerne er af lokal oprindelse, hvilket er med til at gøre bygningen til det mest bæredygtige kontorbyggeri i Litauen, fremgår det af meddelelsen.

Lysdesignet i bygningen er udarbejdet med energieffektive komponenter, og facaden er en ventileret dobbelt glasfacade med energi-glas og automatisk solafskærmning.

Derudover har bygningen et ventilationssystem med naturlig ventilation af kontorerne, og vinduer der kan åbnes – både i den indre facade og gennem atriummets ovenlys. Interiøret er domineret af afdæmpede farver og naturlige materialer som træ og natursten.

"Resten af byens borgere kan også nyde godt af husets nye café, restaurant og konferencefaciliteter. K29 er tidligere på året blevet ankerkendt som det bedste kontorbyggeri i Litauen, og byggeriet har også fået en anden innovationspris tidligere. Nu bliver vi så yderligere anerkendt for bæredygtighed og innovation af miljøministeriet, og det er vi helt fantastisk glade for," udtaler Steen Enrico Andersen i meddelelsen.

Bygningen er placeret i forretningsdistriktet i byen og har tidligere fået prisen for "Best Office Building in the Baltics."

Foto: PR
Foto: PR

Kontorbyggeriet K29 set indefra.

Danske arkitekter bag boligbyggeri i Wien

Dansk arkitekt vinder opgave i centrum af Moskva

Siemens er springbræt for Henning Larsen i Tyskland

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier