EjendomsWatch

Danske arkitekter bag boligbyggeri i Wien

Dansk arkitektfirma skal opføre flere boliger i Wien, der blandt andet skal bestå af penthouselejligheder med portier. Bygningen skal desuden huse en underjordisk parkeringskælder i fire etager.

Foto: PR

Det danske arkitektfirma 3XN skal stå for byggeriet af et større boligbyggeri tæt på centrum af Wien. Byggeriet kommer blandt andet til at huse galleri, detailhandel og reception i stueetagen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Arkitektfirmaet vil genbruge facadens farvepalet og grundidé i bygningens indvendige indretning, hvor metal og træ blandt andet skal indgå.

"Vi har designet en ny bygning med detaljer og materialer, som vi tror, vil bidrage til den særlige atmosfære i Wien. Mange historiske bygninger i Wien er kendetegnet ved ornamentale krummelurer. Vi valgte en moderne tilgang til det luksuøse byggeri, der er poleret og funktionel på samme tid. Og så tilføjede vi subtile lag til strukturen for at skabe vores egen fortolkning af arkitekturen i Wien," siger Jan Ammundsen, seniorpartner hos 3XN, i meddelelsen.

Boligerne skal ligge på Renngasse 10 og kommer til at tælle i alt 73 styk, der i kvadratmeter spænder fra 50 til 240, herunder fire penthouselejligheder og flere to-etagers-lejligheder. Derudover kommer byggeriet at huse bibliotek med tekøkken, fitnesscenter, legerum og fire etager underjordisk parkering, ligesom der også skal være concierge-service og portier.

Projektet er udviklet af JP Immobilien i samarbejde med Malek Herbst Architekten og skal planmæssigt stå færdigt i september 2018.

Arkitektfirmaet 3XN er et aktieselskab med hovedkontor i København med ca. 75 medarbejdere. Selskabet slog internationalt igennem med vinderforslaget til den danske ambassade i Berlin, der blev opført i 1999. Blandt byggerierne tæller desuden hotellet Bella Sky i Ørestad, Glasmuseet i Ebeltoft og Syddansk Universitet i Sønderborg med flere.

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier