EjendomsWatch

Globalt orienteret arkitekt vil satse på Danmark

Den danske arkitekt Jonas Upton-Hansen arbejder til daglig i London og tegner bygninger til store dele af kloden. En tendens i boligmarkedet herhjemme gør nu også Danmark interessant, og han overvejer derfor at åbne dansk tegnestue.

Den London-baserede tegnestue Upton-Hansen Architects har sammen med landskabsarkitekterne fra LDA Design vundet en stor konkurrence i forbindelse med forvandlingen af det gamle industriområde Serp & Molot - "Hammer og Sejl" på dansk - i centrum af Ruslands hovedstad, Moskva. | Foto: PR-illustration

I 2011 stiftede Jonas Upton-Hansen arkitektfirmaet Upton-Hansen Architects med hovedkontor i London. Hidtil har danskerens fokus været på de store millionbyer, men en ny udvikling har nu gjort København interessant for den 38-årige arkitekt. Det skriver Børsen.

Det er den større åbenhed for opførelsen af tårnhuse i det danske boligmarked, der nu vækker Jonas Upton-Hansens interesse. Tårnhuse kan betegnes som en mindre udgave af højhuse, og bygningstypen er i Danmark indtil videre nået over 100 højdemeter eller det, der svarer til ca. 25 etager.

"De højder, der er fremlagt på de kommende projekter, synes jeg, er gode. I Danmark er der endnu ikke en stærk kultur for at bygge tårnhuse. Det vil vi gerne være med til at ændre," siger Jonas Upton-Hansen til Børsen.

Hvis alt går efter planen, og Jonas Upton-Hansens arkitektfirma vinder nogle af de danske projekter, er det hans plan at påbegynde arbejdet allerede i 2017. Han vil i den forbindelse starte en mindre tegnestue i Danmark. Hidtil har Upton-Hansen Architects har hidtil tegnet bygninger i England, Indien, Rusland, Mexico og Kina.

Dansk arkitekt vinder opgave i centrum af Moskva

Henning Larsen-topchef har store forventninger til fremtiden

Video: Bjarke Ingels-stadion med voldgrav til kajakroning

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier