EjendomsWatch

Globalt orienteret arkitekt vil satse på Danmark

Den danske arkitekt Jonas Upton-Hansen arbejder til daglig i London og tegner bygninger til store dele af kloden. En tendens i boligmarkedet herhjemme gør nu også Danmark interessant, og han overvejer derfor at åbne dansk tegnestue.

Den London-baserede tegnestue Upton-Hansen Architects har sammen med landskabsarkitekterne fra LDA Design vundet en stor konkurrence i forbindelse med forvandlingen af det gamle industriområde Serp & Molot - "Hammer og Sejl" på dansk - i centrum af Ruslands hovedstad, Moskva. | Foto: PR-illustration

I 2011 stiftede Jonas Upton-Hansen arkitektfirmaet Upton-Hansen Architects med hovedkontor i London. Hidtil har danskerens fokus været på de store millionbyer, men en ny udvikling har nu gjort København interessant for den 38-årige arkitekt. Det skriver Børsen.

Det er den større åbenhed for opførelsen af tårnhuse i det danske boligmarked, der nu vækker Jonas Upton-Hansens interesse. Tårnhuse kan betegnes som en mindre udgave af højhuse, og bygningstypen er i Danmark indtil videre nået over 100 højdemeter eller det, der svarer til ca. 25 etager.

"De højder, der er fremlagt på de kommende projekter, synes jeg, er gode. I Danmark er der endnu ikke en stærk kultur for at bygge tårnhuse. Det vil vi gerne være med til at ændre," siger Jonas Upton-Hansen til Børsen.

Hvis alt går efter planen, og Jonas Upton-Hansens arkitektfirma vinder nogle af de danske projekter, er det hans plan at påbegynde arbejdet allerede i 2017. Han vil i den forbindelse starte en mindre tegnestue i Danmark. Hidtil har Upton-Hansen Architects har hidtil tegnet bygninger i England, Indien, Rusland, Mexico og Kina.

Dansk arkitekt vinder opgave i centrum af Moskva

Henning Larsen-topchef har store forventninger til fremtiden

Video: Bjarke Ingels-stadion med voldgrav til kajakroning

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier