Pensiondanmark kigger mod provinsen

Pensiondanmark vil bredt ud i landet med sine investeringer, fortæller ejendomsdirektør. Han kigger især vest for Storebælt.
I Vejle investerer Pensionsdanmark 225 mio. kr. i to tårne på 13 etager med hver 44 boliger. | Foto: PR-visualisering
I Vejle investerer Pensionsdanmark 225 mio. kr. i to tårne på 13 etager med hver 44 boliger. | Foto: PR-visualisering

Ejendomsdirektør Marius Møller og Pensiondanmark kigger i disse år på at nå bredere ud i Danmark, når pensionskassen lægger sine investeringer i boligbyggeri og erhvervsejendomme. Det skriver Børsen.

Marius Møller peger på de faldende afkast i København og Aarhus som årsagen. Han fremhæver især Aalborg, men også Silkeborg, Vejle, Kolding og Odense som alternative steder at investere. På erhvervssiden har selskabet bl.a. investeret i Semco Maritimes domicil på havnen i Esbjerg samt en række retsbygninger rundt i landet.

"På den måde investerer vi også uden for de her normale vækstområder, hvis vi f.eks. med et kontorprojekt ser, at det opfylder de andre kriterier. Det kan være et lejemål med lang uopsigelighed og sikkert cash flow med pristalsregulering, en lejer med stærk bonitet og noget med udviklingsmulighed, som vi ser som en god investering på lang sigt," siger Marius Møller til Børsen.

Pensiondanmark er primært i boligmarkedet for nybyggeri. I sommer påbegyndte pensionsselskabet således et byggeri i Vejle, hvor planen er, at 88 lejligheder skal stå færdige ved indgangen til 2018.

Pensiondanmark sætter gang i nyt boligbyggeri på havnen i Vejle

Netop de byer bliver også fremhævet i den seneste markedsrapport fra erhvervsmægleren Red Property Advisers, som ud fra eksempelvis forventet befolkningstilvækst og aktuelt udbudte boligudlejningsejendomme peger på byer, hvor der potentielt er højere afkast at hente end i København og Aarhus.

Red: Provinsbyer er på vej ind i varmen hos ejendomsinvestorerne

Hommelhoff: Odense er vågnet op af sin tornerosesøvn

Pensiondanmark har den store pung med på ejendomsindkøb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb