EjendomsWatch

Pensiondanmark og MT Højgaard vil bygge i Nordsjælland

Byggeriet vil inkludere 148 boliger samt butiksarealer. Kontrakten har en værdi på 368 mio. kr., lyder det i børsmeddelelse fra MT Højgaard. Pensionsselskabets investering bliver et endnu større beløb.

Foto: PR-illustration

MT Højgaard og Pensiondanmark har indgået en betinget aftale om et byggeri i Virum nord for København.

"Kontrakten har en værdi af 368 mio. kr. og er betinget af en ny lokalplan, der forventes godkendt i efteråret 2016. Opførelsen af byggeriet forventes påbegyndt primo 2017, og byggeriet vil vare cirka to år," fremgår det af en børsmeddelelse fra MT Højgaard.

Aftalen omfatter opførelse af et byggeprojekt på Hummeltoftevej ved Sorgenfri Station i Virum med Pensiondanmark som bygherre og investor. Byggeriet vil indeholde 148 boliger på i alt 15.400 kvm, 1500 kvm butiksareal samt godt 7500 kvm kælder.

Pensiondanmarks samlede investering er på ca. 440 mio. kr.

"Der bliver tale om særdeles attraktive boliger med en god beliggenhed, og hvor bæ-redygtigeden er i top. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden. Det er et ekstra plus ved investeringen," siger Torben Möger Pedersen adm. direktør hos Pensiondanmark, i en pressemeddelelse.

Opgaven vil have positiv virkning på MT Højgaards omsætning og resultat for 2017 og frem, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte udmeldinger til den økonomiske udvikling for 2016, anføres det i børsmeddelelsen.

MT Højgaard er 54 pct. ejet af Højgaard Holding, mens Monberg & Thorsen ejer den resterende del.

Foruden det nye boligbyggeri i Virum har Pensiondanmark investeret i boligbyggerier på Islands Brygge og Nordhavnen i København samt på Vejle Havn.

Pensiondanmark har den store pung med på ejendomsindkøb

Medie: Aktionærer klar til oprør i MT Højgaard

Ejendomsafkast hjælper Pensiondanmark

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier