EjendomsWatch

Pensiondanmark og MT Højgaard vil bygge i Nordsjælland

Byggeriet vil inkludere 148 boliger samt butiksarealer. Kontrakten har en værdi på 368 mio. kr., lyder det i børsmeddelelse fra MT Højgaard. Pensionsselskabets investering bliver et endnu større beløb.

Foto: PR-illustration

MT Højgaard og Pensiondanmark har indgået en betinget aftale om et byggeri i Virum nord for København.

"Kontrakten har en værdi af 368 mio. kr. og er betinget af en ny lokalplan, der forventes godkendt i efteråret 2016. Opførelsen af byggeriet forventes påbegyndt primo 2017, og byggeriet vil vare cirka to år," fremgår det af en børsmeddelelse fra MT Højgaard.

Aftalen omfatter opførelse af et byggeprojekt på Hummeltoftevej ved Sorgenfri Station i Virum med Pensiondanmark som bygherre og investor. Byggeriet vil indeholde 148 boliger på i alt 15.400 kvm, 1500 kvm butiksareal samt godt 7500 kvm kælder.

Pensiondanmarks samlede investering er på ca. 440 mio. kr.

"Der bliver tale om særdeles attraktive boliger med en god beliggenhed, og hvor bæ-redygtigeden er i top. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden. Det er et ekstra plus ved investeringen," siger Torben Möger Pedersen adm. direktør hos Pensiondanmark, i en pressemeddelelse.

Opgaven vil have positiv virkning på MT Højgaards omsætning og resultat for 2017 og frem, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte udmeldinger til den økonomiske udvikling for 2016, anføres det i børsmeddelelsen.

MT Højgaard er 54 pct. ejet af Højgaard Holding, mens Monberg & Thorsen ejer den resterende del.

Foruden det nye boligbyggeri i Virum har Pensiondanmark investeret i boligbyggerier på Islands Brygge og Nordhavnen i København samt på Vejle Havn.

Pensiondanmark har den store pung med på ejendomsindkøb

Medie: Aktionærer klar til oprør i MT Højgaard

Ejendomsafkast hjælper Pensiondanmark

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier