EjendomsWatch

Prestigefyldt alment byggeri på tidligere fyrværkerigrund bliver en fuser

Vinderbyggeri i Kolding-forstaden Seest er barberet voldsomt ned. Almen administrationsorganisation har måttet indgå kompromiser for at få økonomien til de klimavenlige boligejendomme til at gå op.

Det her byggeri vandt i 2014 konkurrencen om fremtidens almene bæredygtige bolig på fyrværkerigrunden i Kolding. Nu har det vist sig, at arkitekternes projekt ikke kan bygges for de penge, der er til rådighed. | Foto: Dissing+Weitling

Den almene administrationsorganisation Lejerbos storstilede byggeri af "Fremtidens bæredygtige almene bolig" på fyrværkerigrunden i Seest bliver opført i en skrabet udgave i forhold til, hvad man forestillede sig, da arkitektfirmaet Dissing+Weitling løb med sejren i en stor landsdækkende arkitektkonkurrence i juni 2014. Det skriver Jydskevestkysten.

Årsagen er, at det i forbindelse med Lejerbos licitation af vinderprojektet har vist sig helt umuligt at bygge de 35 klyngehuse indenfor de økonomiske rammer, som gælder for offentligt støttet boligbyggeri. Lejerbo fik kun ét tilbud tilbage på at opføre byggeriet - og det lød på 64,5 mio. kr. — 16 mio. kr. mere, end det såkaldte rammebeløb giver plads til. Den høje pris skyldtes de mange ønsker om at få netop bæredygtige tiltag ind i byggeriet.

Nu har Lejerbo været i gang med at forhandle med entreprenøren og tilpasse projektet, så entreprisesummen er skåret ned til 50,8 mio. kroner. Merete Dissing Pedersen, områdechef i Kolding Kommunens by- og udviklingsforvaltning, forklarer, at det især er materialer, isolering og overflader, der er ændret på.

"Men vi synes stadig, at hovedideen er opretholdt, så vi får et fint bud på fremtidens almene boliger," siger hun til Jydskevestkysten.

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Kolding-rigmand må opgive plan om 16 nye boligejendomme

Ny uddannelsesinstitution fører almene boliger med sig i Kolding

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier