EjendomsWatch

Danica Ejendomme opgiver boligbyggeri i Kolding

Planen om at ombygge det tidligere universitet til 70 lejligheder er droppet. Danica Ejendomme kan ikke få økonomien til at hænge sammen. I stedet vil Danica Ejendomme udleje stedet i mindre bidder.

Foto: Google Street View

Den tidligere universitetsejendom på Engstien i Kolding bliver ikke ombygget til 70 lejligheder som planlagt, skriver Jydskevestkysten. Danica Ejendomme, der ejer bygningen, kan ikke få regnestykket til at hænge sammen.

"Det har vist sig at være dyrere og vanskeligere at ombygge stedet end ventet. Det kræver virkelig meget, hvis det skal modelleres til moderne lejligheder," siger Peter Mering, direktør i Danica Ejendomme, til Jydskevestkysten.

I dag er der en daginstitution i en del af ejendommen, og den kan nu se frem til flere nye lejere, lyder det fra Peter Mering. Han vurderer, at det bliver svært at finde én lejer til hele ejendommen.

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) krydser dog fortsat fingre for, at der kommer boliger på området. Syddansk Universitets afdeling i Kolding flyttede for to år siden fra Engstien til nybyggeri på Østerbrogade.

Uro om Danicas prestigeprojekt til 5 milliarder

Rift om lejligheder i Kolding Sky inden første spadestik

Mindre afkast ridser Danicas ejendomsgevinst

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier