EjendomsWatch

Danica Ejendomme opgiver boligbyggeri i Kolding

Planen om at ombygge det tidligere universitet til 70 lejligheder er droppet. Danica Ejendomme kan ikke få økonomien til at hænge sammen. I stedet vil Danica Ejendomme udleje stedet i mindre bidder.

Foto: Google Street View

Den tidligere universitetsejendom på Engstien i Kolding bliver ikke ombygget til 70 lejligheder som planlagt, skriver Jydskevestkysten. Danica Ejendomme, der ejer bygningen, kan ikke få regnestykket til at hænge sammen.

"Det har vist sig at være dyrere og vanskeligere at ombygge stedet end ventet. Det kræver virkelig meget, hvis det skal modelleres til moderne lejligheder," siger Peter Mering, direktør i Danica Ejendomme, til Jydskevestkysten.

I dag er der en daginstitution i en del af ejendommen, og den kan nu se frem til flere nye lejere, lyder det fra Peter Mering. Han vurderer, at det bliver svært at finde én lejer til hele ejendommen.

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) krydser dog fortsat fingre for, at der kommer boliger på området. Syddansk Universitets afdeling i Kolding flyttede for to år siden fra Engstien til nybyggeri på Østerbrogade.

Uro om Danicas prestigeprojekt til 5 milliarder

Rift om lejligheder i Kolding Sky inden første spadestik

Mindre afkast ridser Danicas ejendomsgevinst

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier