EjendomsWatch

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Ejendomsudvikler vil bygge boliger i området, hvor N. P. Johnsens Fyrværkerifabrik eksploderede i 2004.

Flere end 10 mennesker kom til skade, da to kraftige eksplosioner rystede Koldingforstaden Seest den 3. november 2004. En brand i N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik udviklede sig med høje flammer og mange mindre eksplosioner, og stedet blev erklæret katastrofeområde.

Pierre Ejendomme vil bygge 16 klyngehuse på 112-130 kvm. Byggeriet skal opfylde Kolding Kommunes klimakrav for at få del i en kommunal "klimabonus" på 25.000 kr. for hver bolig. Det skriver JydskeVestkysten.

Kommunen udbød to storparceller i området i begyndelsen af året, men ingen slog til. Men nu er Pierre Legarth, adm. direktør i Pierre Ejendomme, blevet fristet og har købt den mindste parcel på 7500 kvm. Han fortæller til JydskeVestkysten, at han også er interesseret i den anden grund på 15.000 kvm, men afventer i første omgang udviklingen i Seest. I forvejen er det almennyttige boligselskab Lejerbo tæt på at gå i gang med byggeriet af 35 lejeboliger og et fælleshus i området.

"Det er et ar på den måde, at vi i over ti år har ventet på, at der skulle ske noget i området. Nu får vi så både almennyttige boliger, hvor der er byggestart i år, og nu de her private boliger. Det betyder meget, at der nu kommer leg i området. Det betyder meget for mange i området, men også for Koldings identitet," siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Pierre Ejendommen har indgået en aftale med Kolding Kommune, hvor hver boligenhed koster 250.000 kr. Som udgangspunkt er der 10 boligenheder på arealet på 7500 kvadratmeter. Ejendomsselskabet vil nu søge om at udvide antallet af boliger med yderligere fem eller seks. Pierre Ejendomme står selv for byggeriet og sender opgaverne ud i fagentrepriser.

Pierre Legarth, har bl.a. opbygget sin formue gennem autolakeringskæden Pierre.dk, hvor majoriteten i 2010 blev solgt til Maj Invest Equity.

Kolding-matator satser på private boliger

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier