EjendomsWatch

Kolding-rigmand må opgive plan om 16 nye boligejendomme

Behov for pilotering af jordbund gør byggegrund så dyr, at handel med kommunen er gået tilbage.

Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Ladefoged

Der bliver alligevel ikke opført 16 klyngehuse på den nordlige del af fyrværkerigrunden i Seest i Kolding, skriver Jydskevestkysten.

Det var ellers hvad den lokale rigmand Pierre Legarth og hans ejendomsselskab Pierre Ejendomme havde sat næsen op efter, da han købte grunden af Kolding Kommune for to mio. kr.

Komplicerede jordbundsforhold betyder, at Pierre Ejendomme skulle pilotere i 18 meters dybde og forstærke fundamenterne under de planlagte huse, og det er så dyrt, at der ikke er økonomi i klyngehus-projektet længere, skriver avisen.

Ejendomskonsulent ved Kolding Kommune, Henning Dalmer, vurderer over for Jydskevestkysten, at ekstraudgiften pr. hus ville løbe helt op i omkring 400.000 kr.

Lokal investor melder hus forbi omkring skrottet boligprojekt hos Danica

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier