EjendomsWatch

Kolding-rigmand må opgive plan om 16 nye boligejendomme

Behov for pilotering af jordbund gør byggegrund så dyr, at handel med kommunen er gået tilbage.

Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Ladefoged

Der bliver alligevel ikke opført 16 klyngehuse på den nordlige del af fyrværkerigrunden i Seest i Kolding, skriver Jydskevestkysten.

Det var ellers hvad den lokale rigmand Pierre Legarth og hans ejendomsselskab Pierre Ejendomme havde sat næsen op efter, da han købte grunden af Kolding Kommune for to mio. kr.

Komplicerede jordbundsforhold betyder, at Pierre Ejendomme skulle pilotere i 18 meters dybde og forstærke fundamenterne under de planlagte huse, og det er så dyrt, at der ikke er økonomi i klyngehus-projektet længere, skriver avisen.

Ejendomskonsulent ved Kolding Kommune, Henning Dalmer, vurderer over for Jydskevestkysten, at ekstraudgiften pr. hus ville løbe helt op i omkring 400.000 kr.

Lokal investor melder hus forbi omkring skrottet boligprojekt hos Danica

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier