Blandet boligbyggeri er på vej i Helsingør

Et enigt byråd i den nordsjællandske by har givet den endelige godkendelse til lokalplan for byggeri med 50 pct. almene boliger. Projektet erstatter forfaldne erhvervsejendomme.
De almene boliger udformes som fire tre-etagers byvillaer, hvoraf tre placeres langs Badevej, mens den fjerde placeres inde i karréen. | Foto: PR-illustration
De almene boliger udformes som fire tre-etagers byvillaer, hvoraf tre placeres langs Badevej, mens den fjerde placeres inde i karréen. | Foto: PR-illustration

Samtlige medlemmer af Helsingør Byråd stemmer for den endelige lokalplan for boligprojekt på Badevej 2-4 i den nordsjællandske, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Projektet indeholder 30 boliger fra 70 til 105 kvm, hvoraf halvdelen opføres som private boliger og halvdelen som almennyttige boliger. Det er Boligselskabet af 1961 og selskabets administrator Domea, som står bag projektet.

"Det er et rigtig godt projekt, som virkelig giver området et løft. Bygninger har været et deprimerende syn i mange år," siger Jan Ryberg, byrådsmedlem for Lokaldemokraterne, til avisen.

Grunden huser i dag række forfaldne erhvervsbygninger, som skal rives ned til fordel for fire by-eller punkthuse i tre plan med flade tage. Boligerne forventes klar til indflytning i foråret 2018.

Home Erhverv: Boliginvestorer kigger på Nordsjælland

200-300 boliger er på vej ved tidligere hospital i Helsingør

400 nye boliger på vej i Helsingør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også