Hospital i Helsingør bliver til bylejligheder

Selv de billigste af lejlighederne i det gamle Øresundshospital får smækket et solidt prisskilt på sig. Projektudvikler med speciale i konverteringer melder, at boligerne står klar til indflytning næste sommer.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

27 bylejligheder i det gamle Øresundshospital i Helsingør bliver snart sat til salg. De billigste kommer til at koste lidt under 1,8 mio. kr., og byggeriet står klar til indflytning næste sommer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen solgte tilbage i 2010 hospitalet til ejendomsinvestoren Eskil Peter Lunds selskab Seguro Management for et mindre tocifret millionbeløb. Segura Management oplyser nu, at byggeriet kommer til at stå klar til indflytning i juli 2017. Der bliver tale om i alt 27 lejligheder fra 70 til 185 kvm, som enten kan købes som ejerlejligheder eller lejes.

Eskil Peter Lund har tidligere forklaret over for Frederiksborg Amts Avis, at årsagen til, at projektet har været så længe undervejs, har været problemer med at få tilladelserne i hus hos såvel Kulturstyrelsen som Helsingør Kommune. Det skyldes blandt andet, at bygningen, hvis hovedbygning er fra 1794, ved salget var fredet.

Ejendomsinvestoren har dog ifølge eget udsagn aldrig været bekymret over, hvorvidt det er muligt at sælge eller udleje lejlighederne. Det skyldes beliggenheden og der er tale om seniorvenlige boliger.

Seguro Management har sammen med Pensam og en amerikansk investor gang i et lignende konverteringsprojekt i tidligere statslige kontorejendomme nær Amalienborg i København.

Pensam investerer i prestigeprojekt til 300 mio. kr.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

Statens flytteplaner åbner markedet for konverteringsejendomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også