EjendomsWatch

400 nye boliger på vej i Helsingør

To projekter med hver omkring 200 boliger er undervejs, skriver Helsingør Dagblad

Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.

To boligprojekter med tilsammen omkring 400 boliger er på vej i Helsingør Kommune, skriver Helsingør Dagblad.

Det ene projekt drejer sig om knap 200 boliger tæt på Ålsgårde på en grund nordøst for landsbyen Skibstrup.

På arealet, som ifølge avisen har været i spil i årtier til boligbyggeri, ansøger en arkitekt og et byggefirma om tilladelse til at opføre 192 boliger.

"Jeg er overbevist om, at der nok skal komme 192 boliger derude i løbet af nogle år," siger Johannes Hecht-Nielsen (V), formand for Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og klima til Helsingør Dagblad.

Byrådet skal mandag behandle projektet side om side med et andet projekt, der omhandler arealet omkring byens nedlagte hospital, hvor ejeren, statens ejendomsselskab Freja, har sendt et oplæg til kommunen.

Det omhandler blandt andet omkring 100 rækkehus-boliger og boliger i fem såkaldte punkthuse fra tre til otte etager.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier