EjendomsWatch

200-300 boliger er på vej ved tidligere hospital i Helsingør

Statens ejendomsselskab ejer hospitalsområdet og mærker en stor interesse fra investorer, som gerne vil være med at udvikle et helt nyt boligkvarter i Helsingør. Udviklingsdirektør tror på projekter for 1,5 mia. kr.

Foto: Christensen & Co Arkitekter

Allerede på nuværende tidspunkt, mens Helsingør Kommune er ved at få udarbejdet en ny lokalplan for området omkring det tidligere hospital på Esrumvej, holder ejeren af arealerne, statens ejendomsselskab Freja, møder med potentielle investorer. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ambitionen for arealerne inkluderer et torv med butikker, café og lignende i centrum omgivet af hundredvis af boliger og grønne arealer. Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja, forventer, at den samlede værdi vil løbe op i 1,5 mia. kr.

"Undervejs med arbejdet med lokalplanen, så har vi drøftelser med potentielle bygherrer og investorer. Det er entreprenører, pensionskasser og så videre. For mig at se vil dette projekt udvikle sig i etaper over måske en femårig historie, måske lidt længere, fem til syv år, men heller ikke længere. For der er en tid lige nu, som man skal fange. Og hvis vi først får solgt det her til bygherrerne, så kommer tingene til at ske. Det er det vigtigste for det her område, nemlig at Freja finder investorer og bygherrer til det inden for en horisont på et år eller to, siger Carsten Rasmussen fra Freja til Helsingør Dagblad.

Helsingør Kommune og Region Hovedstaden er i gang med planlægningen af et stort sundhedshus i dele af det tidligere hospital. Huset bliver omdrejningspunktet for projektet, forklarer udviklingsdirektøren.

Hospital i Helsingør bliver til bylejligheder

Freja fortsætter sit udsalg af statens ejendomme

Flyvestation et skridt nærmere at blive til boliger

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier