EjendomsWatch

200-300 boliger er på vej ved tidligere hospital i Helsingør

Statens ejendomsselskab ejer hospitalsområdet og mærker en stor interesse fra investorer, som gerne vil være med at udvikle et helt nyt boligkvarter i Helsingør. Udviklingsdirektør tror på projekter for 1,5 mia. kr.

Foto: Christensen & Co Arkitekter

Allerede på nuværende tidspunkt, mens Helsingør Kommune er ved at få udarbejdet en ny lokalplan for området omkring det tidligere hospital på Esrumvej, holder ejeren af arealerne, statens ejendomsselskab Freja, møder med potentielle investorer. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ambitionen for arealerne inkluderer et torv med butikker, café og lignende i centrum omgivet af hundredvis af boliger og grønne arealer. Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja, forventer, at den samlede værdi vil løbe op i 1,5 mia. kr.

"Undervejs med arbejdet med lokalplanen, så har vi drøftelser med potentielle bygherrer og investorer. Det er entreprenører, pensionskasser og så videre. For mig at se vil dette projekt udvikle sig i etaper over måske en femårig historie, måske lidt længere, fem til syv år, men heller ikke længere. For der er en tid lige nu, som man skal fange. Og hvis vi først får solgt det her til bygherrerne, så kommer tingene til at ske. Det er det vigtigste for det her område, nemlig at Freja finder investorer og bygherrer til det inden for en horisont på et år eller to, siger Carsten Rasmussen fra Freja til Helsingør Dagblad.

Helsingør Kommune og Region Hovedstaden er i gang med planlægningen af et stort sundhedshus i dele af det tidligere hospital. Huset bliver omdrejningspunktet for projektet, forklarer udviklingsdirektøren.

Hospital i Helsingør bliver til bylejligheder

Freja fortsætter sit udsalg af statens ejendomme

Flyvestation et skridt nærmere at blive til boliger

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier