EjendomsWatch

Kommune stiller 274 mio. kr. i garanti for nordjysk boligforening

Boligforening bedyrer, at der nu er styr på alment renoveringsprojekt, der løb løbsk. Kommunen stillier nu garantier for boligforeninger for omkring 700 mio. kr.

Foto: PR

Byrådet i Brønderslev Kommune har afsluttet sagen om et stort renoveringsprojekt hos Boligforeningen P.M. omkring Niels Bohrs Plads i Brønderslev. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Kommunens garanti beløber sig nu til 274 mio. kr. og er dermed steget med 41 mio. kr. i vejret som følge af, at byggeriet blev 41 mio. kr. dyrere end antaget på grund af tomme lejligheder. Hos Boligforeningen P.M. meldes der om medvind til udlejning af boligerne på Niels Bohrs Plads.

"Udlejningen går stille og roligt, og vi kommer af dem. Umiddelbart er det, som det ser ud lige nu, ikke et problem at leje dem ud," siger Anna-Marie Nielsen, forretningsfører hos Boligforeningen P.M., til Nordjyske Stiftstidende.

Landsbyggefonden stiller en regaranti for det halve at den ustøttede del af byggeriet.

Brønderslev Kommune har stillet garantier til flere forskellige boligforeninger, der har boliger i kommunen. De løber samlet op i omkring 700 mio. kr. Det er ikke penge, som kommunen skal have klar eller tilgængelige, men skulle en boligforening gå fallit, træder garantien i kraft.

Nordjysk boligforening får løftet pegefinger

Bøf-Jensens banemand bygger boliger

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier