EjendomsWatch

Kommune stiller 274 mio. kr. i garanti for nordjysk boligforening

Boligforening bedyrer, at der nu er styr på alment renoveringsprojekt, der løb løbsk. Kommunen stillier nu garantier for boligforeninger for omkring 700 mio. kr.

Foto: PR

Byrådet i Brønderslev Kommune har afsluttet sagen om et stort renoveringsprojekt hos Boligforeningen P.M. omkring Niels Bohrs Plads i Brønderslev. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Kommunens garanti beløber sig nu til 274 mio. kr. og er dermed steget med 41 mio. kr. i vejret som følge af, at byggeriet blev 41 mio. kr. dyrere end antaget på grund af tomme lejligheder. Hos Boligforeningen P.M. meldes der om medvind til udlejning af boligerne på Niels Bohrs Plads.

"Udlejningen går stille og roligt, og vi kommer af dem. Umiddelbart er det, som det ser ud lige nu, ikke et problem at leje dem ud," siger Anna-Marie Nielsen, forretningsfører hos Boligforeningen P.M., til Nordjyske Stiftstidende.

Landsbyggefonden stiller en regaranti for det halve at den ustøttede del af byggeriet.

Brønderslev Kommune har stillet garantier til flere forskellige boligforeninger, der har boliger i kommunen. De løber samlet op i omkring 700 mio. kr. Det er ikke penge, som kommunen skal have klar eller tilgængelige, men skulle en boligforening gå fallit, træder garantien i kraft.

Nordjysk boligforening får løftet pegefinger

Bøf-Jensens banemand bygger boliger

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier