EjendomsWatch

Bøf-Jensens banemand bygger boliger

Restauratøren Jacob Jensen bag Jacobs Fiskerestaurant i Sæby tabte i 2014 en retssag om navnerettigheder til Jensens Bøfhus, hvilket blev en pr-katastrofe for bøfkæden. Til gengæld vinder Jacob Jensen på sine ejendomsinvesteringer.

Jacob Jensen foran restauranten i Sæby i 2013, da den hed Jensens Fiskehus. | Foto: Morten Langkilde/Polfoto

Sidste år købte Jacob Jensen fra Jacobs Fiskerestaurant i Sæby nogle byggegrunde af den økonomisk klemte entreprenør Børge Juul Kristensen fra Dronninglund. Nu begynder resultatet at skyde i vejret, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Inde i det gamle Sæby, bag Algade og Søndergade, hvor der i forvejen ligger en række forholdsvis nye ejerlejligheder, er håndværkerne ved at lægge sidste hånd på i alt fem boliger, hvoraf de fire er lejet ud, mens den sidste er solgt. Der er tale om to huse med henholdsvis tre og to boliger i halvanden plan, og Jacob Jensen er godt tilfreds med resultatet.

"Det er vigtigt for mig, at bygningerne bliver opført i den stil, som Sæby er kendt for. Det, synes jeg, er lykkes fint," siger Jacob Jensen til Nordjyske Stiftstidende.

Landskendt for retssag

Restauratøren er ikke bare kendt for at have en restaurant på havnen i Sæby. Han ejer nemlig også et sted mellem 60 og 70 ejendomme i og omkring byen og har flere byggeprojekter på vej.

Jacob Jensen blev landskendt i en retssag mod Jensens Bøfhus med retten til navnet Jensens Fiskerestaurant og inden da Jensens Fiskehus. I 2014 endte han med at tabe sagen i Højesteret og måtte betale 200.000 kr. til Palle Jensen, ejer af Jensens Bøfhus-kæden.

Retssagen blev imidlertid en pr-katastrofe for Jensens Bøfhus og Palle Jensen, der rendte i en såkaldt shitstorm på sociale medier, der opfordrede til boykot af restaurantkæden og gav et stort dyk i omsætningen. Det skete, selvom Palle Jensen var villig til at lade Jacob Jensen fortsætte med at bruge navnet Jensens Fiskerestaurant.

"Jacob kan blive ved med at hedde Jensens Fiskerestaurant, det har vi sagt fra starten, fra før vi tog den første retssag. Men Jacob har villet have retssagen, og vi har gerne villet beskytte det her, for ellers kunne der komme Jensens-alle-mulige-typer restauranter," lød det efterfølgende fra Palle Jensen på TV 2.

Colliers tror på snarligt salg af Jensens Bøfhus-ejendom

Kriseramt bøfkonge sætter ejendomme til salg

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier