EjendomsWatch

Nordjysk boligforening får løftet pegefinger

Vesthimmerlands Kommune vil se kommende boligprojekter mere efter i sømmene, efter at boligforening har måttet dæmme op for uventet underskud. Nybyggeri er en fiasko indtil videre.

Det er blandt andet manglende udlejning i den nye boligafdeling Aars C, der har givet økonomiske kvaler hos Aars Boligforening. Lejlighederne får politisk kritik for at have for høj husleje. | Foto: PR-illustration

Kassebeholdningen i Aars Boligforening dispositionsfond er faretruende lav, skriver Nordjyske om den almennyttige boligforening med base i Aars sydvest for Aalborg. Derfor vil Vesthimmerlands Kommune, der har måtte yde boligforeningen ekstra lån, holde et vågent øje med økonomien.

Aars Boligforening er langt fra den udlejning af den nye afdeling Aars C som forventet og har brugt af fondens penge til store renoveringer af fire eksisterende afdelinger. Det har gjort, at pengene de sidste måneder er langet betydeligt hurtigere ud af fondskassen end de er strømmet ind igen.

"Der havde ikke været noget problem, hvis boligforeningen fra start af havde taget et kreditforeningslån til at finansiere de ekstra udgifter. Det er det, vi har støttet dem i at gøre nu. Men de valgte altså at bruge af dispositionsfonden," siger Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune (K), til Nordjyske.

Direktør i Aars Boligforening, Jens Damgaard, er overrasket over den store opmærksomhed, som den økonomiske manøvre har fået.

"Der har aldrig været fare for boligforeningens eksistens. Men vi må erkende, at vi ikke har lejet de nye lejligheder i Aars C så hurtigt ud, som vi havde regnet med. Men det kommer nu, stille og roligt," siger han til Nordjyske og lover, at låntagningen ikke kommer til at betyde højere huslejer de næste år.

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Nordjysk partnerskab bygger 12 etager bolig med havudsigt  

Nordsjællandsk borgmester slår et slag for almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier