EjendomsWatch

Nordjysk boligforening får løftet pegefinger

Vesthimmerlands Kommune vil se kommende boligprojekter mere efter i sømmene, efter at boligforening har måttet dæmme op for uventet underskud. Nybyggeri er en fiasko indtil videre.

Det er blandt andet manglende udlejning i den nye boligafdeling Aars C, der har givet økonomiske kvaler hos Aars Boligforening. Lejlighederne får politisk kritik for at have for høj husleje. | Foto: PR-illustration

Kassebeholdningen i Aars Boligforening dispositionsfond er faretruende lav, skriver Nordjyske om den almennyttige boligforening med base i Aars sydvest for Aalborg. Derfor vil Vesthimmerlands Kommune, der har måtte yde boligforeningen ekstra lån, holde et vågent øje med økonomien.

Aars Boligforening er langt fra den udlejning af den nye afdeling Aars C som forventet og har brugt af fondens penge til store renoveringer af fire eksisterende afdelinger. Det har gjort, at pengene de sidste måneder er langet betydeligt hurtigere ud af fondskassen end de er strømmet ind igen.

"Der havde ikke været noget problem, hvis boligforeningen fra start af havde taget et kreditforeningslån til at finansiere de ekstra udgifter. Det er det, vi har støttet dem i at gøre nu. Men de valgte altså at bruge af dispositionsfonden," siger Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune (K), til Nordjyske.

Direktør i Aars Boligforening, Jens Damgaard, er overrasket over den store opmærksomhed, som den økonomiske manøvre har fået.

"Der har aldrig været fare for boligforeningens eksistens. Men vi må erkende, at vi ikke har lejet de nye lejligheder i Aars C så hurtigt ud, som vi havde regnet med. Men det kommer nu, stille og roligt," siger han til Nordjyske og lover, at låntagningen ikke kommer til at betyde højere huslejer de næste år.

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Nordjysk partnerskab bygger 12 etager bolig med havudsigt  

Nordsjællandsk borgmester slår et slag for almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier